KREMLİN Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Ukrayna ve ABD arasında yürütülen üçlü müzakerelerin yeni turuna İstanbul'un ev sahipliği yapabileceğini bildirdi.
Ukrayna ile devam eden savaşla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, krizin çözümüne yönelik müzakerelerin İstanbul'da yapılabileceğini belirtti. Tüm tarafların buna olumlu baktığını belirten Peskov "Mevcut koşullar, Abu Dabi seçeneğini değerlendirmemize olanak tanımıyor. Yeni tur müzakereler konusunda şimdilik kesinlik yok. Müzakere sürecinin sürdürüleceğine dair anlayış var" dedi.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz'den skandal bir itiraf geldi. Tahran'da rejimin devrilmesinden yana olan Merz, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarından hala sonuç çıkmadığını belirterek, "Hedeflerin çoğunu paylaşıyoruz. Ancak savaşın her geçen günüyle birlikte daha fazla soru ortaya çıkıyor. Özellikle bu savaşın hızlı ve ikna edici bir şekilde sona erdirilmesine yönelik ortak bir planın bulunmaması bizi endişelendiriyor." dedi.
Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in Orta Doğu gerginliğini azaltmak için ara buluculuk önerilerini aktardı.
Putin ve Trump, İran durumu ve Ukrayna krizi üzerine telefonla görüşme gerçekleştirdi.
İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatması nedeniyle Avrupa'da enerji krizi baş gösterirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Putin, "Rusya, petrol ve doğalgaz tedariki konusunda Avrupalılarla çalışmaya hazır, ancak onlardan bir sinyal gerekiyor." dedi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.