Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin."Yola Çıkarken, 'Kimsesizlerin Kimi, Sessiz Yığınlığın Sesi... - Son Dakika
Sağlık

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin."Yola Çıkarken, 'Kimsesizlerin Kimi, Sessiz Yığınlığın Sesi...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin."Yola Çıkarken, \'Kimsesizlerin Kimi, Sessiz Yığınlığın Sesi...

"Yola çıkarken, 'Kimsesizlerin kimi, sessiz yığınlığın sesi olacağız' dedik."

24.05.2012 20:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,

"Yola çıkarken, 'Kimsesizlerin kimi, sessiz yığınlığın sesi olacağız' dedik. Biz tam bu kesimin bakanlığıyız" dedi.

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Şahin, burada yaptığı konuşmada, muhafazakar demokrat bir partiye mensup olmalarına rağmen, değişime yönelik ince çizgiyi çok iyi yönettiklerini söyledi.

Partisinin, güven ve istikrarın, millete hizmet etmenin adresi, milletin vicdanı ve aklı, ülkenin çimentosu olduğunu belirten Şahin, "Bugün devletle milletin kaynaştığını, Ankara ve Anadolu'nun aynı sesi çıkardığını görüyoruz. Bu önemli bir vizyon ve dönüşümdür. Milletin kaderiyle kendi kaderimizi örtüştürdük. Milletin derdiyle kendi derdimizi birleştirdik. Milletin sevincini, kendi sevincimiz olarak bildik. Zaten etle tırnak mesafesini yakaladığımız için 2001'de küçülen ekonomiden bugün büyüyen, bütün ekonomik değerlerin hızla yükseldiği bir Türkiye'deyiz. Bunu yapmak çok kolay değil. Büyük bir irade ve cesaret isteyen bir iş" diye konuştu.

Şahin, sosyal politika anlayışını bir takım ruhuyla daha ileriye götürmeye çalıştıklarını bildirdi.

"Yola çıkarken, 'Kimsesizlerin kimi, sessiz yığınlığın sesi olacağız' dedik. Biz tam bu kesimin bakanlığıyız" diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bir taraftan anasız, babasız çocukların annesi, babası olma, diğer taraftan yaşlılarımıza evlat olma sorumluluğu sırtımızda. Yoksulun yanında olmak bizim sorumluluğumuz. Yola çıktığımız zaman günde 1 doların altında binlerce insanın yaşadığı bir Türkiye'den, bugün 4,3 doların altında çok az insanın yaşadığı bir Türkiye'ye doğru gidiyoruz. 2023'te hiç kimsenin ekonomik olarak sıkıntı çekmediği, herkesin refah seviyesi ve kişi başına düşen milli gelirin yükseldiği bir Türkiye için mücadele ediyoruz."

-Maaş bağlanan dul kadını evinde ziyaret etti-

Daha sonra, Vefa Mahallesi'ndeki Gülsen Güzen Toplum Merkezi'nin açılışını kurdeleyi keserek yapan Şahin, burada yaptığı konuşmada, eğitilmiş kadının toplumda çok önemli bir işlevi bulunduğuna dikkati çekti.

Eğitilmiş kadının, kelebek etkisi gibi koruyucu, taşıyıcı ve dönüştürücü etkisinin çok yüksek olduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Kadını eğittiğiniz zaman çocuğu, aileyi eğitiyorsunuz. Eğitilmiş bir aile, anne, baba ve çocuklarla daha huzurlu ve mutlu bir aileye dönüşüyor. Bunun bütün topluma etkisi oluyor. Bu yüzden toplum merkezlerini, yerel yönetimlerle işbirliği yaparak bunların sayısını artırmayı çok önemsiyoruz. Petrolümüz, doğalgazımız yok. En büyük sermayemiz insan. Kadını ve erkeğiyle insanımızı yetiştirmek, toplumun milli ve manevi değerlerine sahip insan sermayesi en büyük hedefimiz."

Halk oyunu gösterisi de sunulan törenin ardından Gaybiefendi Mahallesi'ne geçen Şahin, geçen şubat ayında Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde müdahale ettiği olay sırasında silahla vurularak şehit olan polis müdürü Uğur Gökcan'ın annesi Nebahat ve babası Mehmet Ali Gökcan'a taziye ziyaretinde bulundu.

Şahin, aynı mahallede yaşayan ve eşi öldüğü için maaş bağlanarak çocuklarına eğitim yardımı yapılacak 4 çocuk annesi Sevgi Yıldız'ı (34) da evinde ziyaret etti. Sevgi Yıldız'dan, kocası Şenol Yıldız'ın geçen yıl hayatını kaybettiğini, hiçbir sosyal güvencesi ve geliri bulunmadığını öğrenen Bakan Şahin, çocuklarına oyuncak ve kitaplar verdi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin.'Yola Çıkarken, 'Kimsesizlerin Kimi, Sessiz Yığınlığın Sesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement