Kalp Nakli Bekleyen Oğlu İçin Maden Ocağında Çalışmaya Başladı - Son Dakika
Sağlık

Kalp Nakli Bekleyen Oğlu İçin Maden Ocağında Çalışmaya Başladı

Kalp Nakli Bekleyen Oğlu İçin Maden Ocağında Çalışmaya Başladı

Karaman'da kalp yetmezliği teşhisi konulan 6 yaşındaki Abdurrahman'ın sağlığına kavuşması için kalp nakli olması gerekiyor Elinde avcunda ne varsa bugüne kadar çocuğunun tedavisi için harcayan baba ise ailesini sosyal güvenceye kavuşturabilmek için 2 aydır kömür ocağında çalışmaya başladı

26.07.2013 12:35

MEHMET ÇETİN - Karaman'da 6 yaşındaki Abdurrahman, kalp yetmezliği hastalığı ile savaşıyor. Babası, tek kurtuluşu kalp nakli olan oğlu için maden ocağında çalışmaya başladı.

Sarıveliler ilçesi Civler köyünde çiftçilik yapan Veysel ve Fadime Arslan çifti, hastalığı nedeniyle çok fazla hareket edemeyen, zaman zaman vücudunun her yeri şişen oğulları Abdurrahman'ı tedavi için Karaman ve Konya'da çeşitli hastanelere götürdü.

En son Ankara'da bir hastaneye götürülen Abdurrahman'ı tedavi etmeye çalışan doktorlar, kalp yetmezliği teşhisi koyarak, iyileşmesi için kalp nakli olması gerektiğini belirtti.

AA muhabirine, çaresizlik içinde köylerine geri döndüklerini söyleyen baba Veysel Arslan, çocuklarının gözlerinin önünde eriyip gitmesinin kendilerini kahrettiğini anlattı. Köyde çiftçilik yaptıklarını, tüm birikimlerini Abdurahman'ın tedavisi için harcadıklarını dile getiren Arslan, "Zaten bizim birikimlerimiz; değil tedavi için, yol ve konaklama paraları için bile yeterli gelmedi. Köyde yeteri kadar tarla yok. Hayvan desen yok. Bir ben değil. Köylümüzün büyük bölümü dar gelirli. Şimdi sosyal güvencemiz olsun diye 2 aydır kömür ocağında çalışmaya başladım" diye konuştu.

"Çocuk haliyle sanki hayata küstü"

Abdurrahman'a iyi bakılması ve devamlı kontrol altında tutulması gerektiğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Şimdi ilaç tedavisi devam ediyor. Sık sık rahatsızlanıyor. Vücudunun her tarafı balon gibi şişiyor. Çok rahatsızlandığında ambulansla Antalya'ya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürüyoruz. Orada bir süre tedavi gördükten sonra köye geri getiriyoruz. Şimdiki tedaviler geçici. Mutlaka kalp nakli olması lazım. Doktorlar, Abdurrahman'ın vücudunun şu anda ağır bir ameliyatı kaldırmasının zor olduğunu söylüyor. Okula gitmiyor. Ana sınıfına gönderdik, olmadı. İki adım atıyor, yoruluyor. Koşup oynayamıyor. 2 yaşındaki kardeşi ondan daha büyük gözüküyor. Çocuk haliyle sanki hayata küstü. Konuşmuyor, ağlamıyor. Sadece mazlum mazlum etrafını seyrediyor. Bu çaresizlik bizi kahrediyor. Onu kucağımızda taşıyoruz. Tarlaya çalışmaya giderken de katır sırtında götürüyoruz. En çok da katır sırtında gezmeyi seviyor. Annesi onun için bir ip yaptı. Katırın sırtına koyduğumuz semere Abdurrahman'ı düşmesin diye ip ile bağlıyoruz."

Anne Fadime Arslan da çocuğunun iyi olabilmesi için ilgililerden ve vatandaşlardan yardım beklediğini belirterek, "Çaresiz durumdayız. Çocuğumun sağlığına kavuşması en büyük dileğim. O da koşsun, oynasın. Yüzü gülsün. İnsanlarımız organ bağışında bulunsun. Ben bunu sadece kendi çocuğum için söylemiyorum. Binlerce nakil bekleyen hasta var. İnsanlar yaşasın" ifadelerini kullandı. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kalp Nakli Bekleyen Oğlu İçin Maden Ocağında Çalışmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement