Kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına uygulamalı mobbing ve şiddet eğitimi verildi.
Ankara Üniversitesi Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamit Hancı, bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, son yıllarda sağlık personeline yönelik mobbing ve şiddetin artış gösterdiğine dikkati çekti.
Sağlık personelinin bu alanda bir bilgi eksikliği olduğunu ifade eden Hancı, "Arkadaşlarımızla elimizden geldiğince bilgilerimizi paylaştık. Özellikle mobbingle psikolojik ve hukuki mücadele, bir şiddet eyleminde hasta ve hasta yakını ile olan iletişim ve öfke kontrolü konularına değindik. Eğitimin başarılı olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Hastanelerdeki güvenliğin yetersiz olduğunu savunan Hancı, sağlık çalışanlar arasında en çok hemşirelerin risk altında olduğunu vurguladı.
Katılımcıları görsellerle bilgilendiren Hancı, şunları kaydetti:
"Mesela bir hasta kolunuzu ısırdı ne yaparsınız? O anda kolunuzu çekerseniz ısırılan alan kopar. Tabi ki hastanın burnunu sıkacaksınız. Sıktığınız an hasta nefes alamadığı için bırakacaktır. Örneğin karşı tarafın elinde bıçak varsa onu sakinleştirmeye çalışın. Bağırmayın, dur dediği yerde muhakkak durun, sinirlenmesini sağlayacak söz ve davranışlardan sakının. Ona yaklaştığınızda kesinlikle arada bir kol kadar mesafe olsun. Yoksa bıçak darbesi ya direk karnınıza veya kalbinize gelir."
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kadir Çağlar Çatak da sağlık personeli ile vatandaşlar arasındaki iletişimi güçlendirmek, çalışanlara yönelik şiddetin önüne geçmek ve şiddetle mücadelede etmek için böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. - Gaziantep
Son Dakika › Sağlık › Gaziantep'te Sağlık Çalışanlarına Uygulamalı Şiddet Eğitimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?