Türkiye Sağlıkta Örnek Ülke - Son Dakika
Sağlık

Türkiye Sağlıkta Örnek Ülke

Türkiye Sağlıkta Örnek Ülke

Yıldız Aktaş - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), sağlıkta Türkiye'yi örnek ülke olarak gösterdi.

26.05.2012 11:39

Yıldız Aktaş - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), sağlıkta Türkiye'yi örnek ülke olarak gösterdi.

AA muhabirinin Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 65. Sağlık Asamblesi'ne Sağlık Bakanı Recep Akdağ, DSÖ Genel Direktörü Margaret Chan ve DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Zsusanna Jakab ve 190'nın üzerinde üye ülke temsilcisi katıldı.

-Türkiye model-

Güncel sağlık sorunları ve çözüm önerilerinin tartışılıp kararların alındığı asamblenin ilk gününde, DSÖ'nün dünyaya model olarak gösterdiği Türkiye sağlık reformu konusunda, "Sağlığa Hakkaniyetli Erişim, Söylemden Gerçeğe, Türkiye Sağlık Reformundan Örnekler" adlı bir toplantı düzenlendi.

Moderatörlüğünü DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Jakab'ın yaptığı toplantıya, DSÖ Genel Direktörü ile Finlandiya ve Gana Bakanları da yorumlarıyla katıldı.

DSÖ Genel Direktörü Chan, toplantıda, Akdağ'ın üye ülkeler içinde en uzun süre görevde kalan bakan olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin başarılı reformlarıyla sağlık sisteminin güçlendirilmesinde bütün dünya için çok iyi bir örnek olduğunu söyledi.

-Sağlık Bakanı Akdağ sağlık reformlarını anlattı-

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da toplantıda, Türkiye'deki sağlık reformunun ana hatlarını, göreve geldiği 2002 yılından bugüne kadar sağlıkta yapılan reform niteliğindeki değişiklikleri bir sunumla anlattı.

Başarılı sağlık reformunun nasıl yapılması gerektiğini, anahtar başarı faktörlerinin neler olduğunu ve Türkiye'nin tecrübelerinden ne tür dersler çıkarılması gerektiğini katılımcılarla paylaşan Akdağ, iyi işleyen ve hakkaniyetli bir sağlık sistemi kurmak için sanıldığının aksine çok büyük mali kaynaklara gerek olmadığını kaydetti.

Akdağ, Türkiye örneğinde olduğu gibi bunu kişi başı 550 dolar harcamayla bile birçok gelişmiş ülkeden daha iyi gerçekleştirmenin mümkün olduğunu söyledi.

Yoğun ilgi gören toplantı sonrası birçok ülke yetkilisinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı tebrik ederek sağlık sistemlerinin güçlendirilmesinde işbirliği önerdiği bildirildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Türkiye Sağlıkta Örnek Ülke - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement