Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, 24 Kasım'da Konya'da 'Değişen Dünya Dönüşen Çalışan' konulu çalıştay düzenleyeceklerini açıkladı. Çalıştayın amacı, çalışma hayatında yaşanan sorunları çözmek ve yeni çıkış yolları bulmaktır. Çalıştaya yerel ve bölgesel aktörler, valilik, belediyeler, üniversiteler, basın cemiyetleri ve meslek odaları davet edilecektir.
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Gazze'deki olaylara insan hakları kuruluşlarının sessiz kalmasını eleştirerek, 'Gazze'de yapılan soykırımı lanetliyorum. Yaşanılanlar, insanlığın son zamanlarda gördüğü en büyük insan kıyımıdır' dedi.
Şeker-İş Sendikası Kayseri Şubesi Başkanı Mustafa Kılıç, Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal şeker fabrikalarında çalışan belirli süreli işçilerin sendikaya üye olmasıyla üye sayısında artış yaşandığını açıkladı. Kılıç, toplamda daimi ve muvakkat 2000'e yakın üye sayısına ulaşıldığını belirtti.
Şeker-İş Sendikası, Antalya'da bulunan beş yıldızlı otelinin elektrik ihtiyacını Eskişehir'de kurduğu güneş enerjisi santralinden karşılayacak. Ayrıca fazla elektriği satarak enerji giderlerini azaltmayı hedefliyor.
Suluova ilçesinde bir et işleme tesisinde çalışan işçiler, firmanın üye oldukları sendikayı tanımadığı gerekçesiyle eylem yaptı. Şeker-İş üyeleri, ailelerinin de desteğiyle ellerinde Türk bayrağı ve pankartlarla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Şeker-İş Örgütlenme Uzmanı Hüseyin Kaşif, sendikanın ATA Holdinge bağlı EKUR Et Entegre'de örgütlenme çalışmalarını tamamladıklarını ve bakanlıktan onay aldıklarını belirtti. İşverenin yetki tespitine itiraz etmesiyle başlayan yargı sürecinin 4 yıldır devam ettiği ifade edildi. Şeker-İş sendikası, ATA Holding ve EKUR Et Entegre San. ve Tic. AŞ yetkililerine üyelerin sendikal hak ve özgürlüklerine saygı duyulmasını, itirazın geri çekilmesini ve toplu iş sözleşmesi masasına oturulmasını talep etti.
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasının kuruluşunun 60. Yıldönümünü Şeker Anadolu Mutfağında düzenlenen programla Ankara'da basın mensupları ile birlikte kutlandı.
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası'nın 60. kuruluş yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı.
Ankara'da, 94 yaşında hayatını kaybeden eski Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Sadık Şide'nin cenazesi toprağa verildi.
Kayseri Şeker'in Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal Fabrikalarında çalışan 183 personel terfi sevinci yaşadı.
PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, suyun verimli kullanımı ile korunmasını gıdada olmazsa olmaz unsur olarak gördüklerini ifade etti.
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası, Piya Gıda'da sendikaya üye olmalarının ardından iş akdi feshedilen işçilerin işe alınmasını istedi.
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Genel Başkan İsa Gök, sendikalarının güvenilirliği, inanç ve azmiyle şeker sektörünün ve gıda sanayinin öncü sendikası konumunda olduğunu söyledi.
Çarşamba ilçesinde bulunan şeker fabrikasının yeniden faaliyete geçirilmesi talep edildi.
Malatya Şeker Fabrikası 6 Eylül'de başlayan ve yaklaşık 4 ay süren pancar alım sezonunda, 365 bin 500 ton pancar işlendi ve yaklaşık 46 bin ton şeker üretilerek pancar alım sezonu sona erdi.
Türkiye Haber Kameramanları Derneğince düzenlenen 25. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda, Anadolu Ajansına (AA) 6 ödül verildi.
Yem fiyatları yükselince küspeye talep arttıMALATYA Yem fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte Malatya'da hayvan yetiştiricilerinin küspeye olan talebi arttı.
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kapsamında, doğal ürünleri tüketmeye teşvik etmek amacıyla çocuklara doğal şeker pancarı tatlısı dağıttı.
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası, ölümünün 83. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, 8 ton şeker pancarıyla oluşturduğu silüetle andı.
Malatya Şeker Fabrikası'nda hedef 60 bin ton şeker üretimi Fabrikada çarklar 24 saat aralıksız dönüyor 6 Eylül'de pancar alımlarına başlayan Malatya Şeker Fabrikası'nda üretim çalışması hummalı bir şekilde sürüyor.
Şeker fiyatlarına zam geleceği ve bu yüzden stokçuluk yapıldığı iddialarına cevap veren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası'nın bir kamu kurumu olduğunu ve Bakanlar Kurulu kararnameleri ile yönetildiğini hatırlatarak, "Bizde fiyat standart.
Kayseri Şeker ile Şeker İş Sendikası arasında 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı.
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, "Dünyada gıdanın silah olarak kullanılmasının önünü açmamak, Türk insanı olarak yerli ve milli üretim yapmamız gerek." dedi.
Malatya Şeker Fabrikası 2021-2022 pancar alım kampanyası 6 Eylül tarihinde başlayacak.
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Kovid-19 salgınının gıda ve tarım sistemini dönüştürmek için büyük bir fırsat iklimi yarattığını belirterek, milli ve yerli üretimin öneminin bu döneme damgasını vurduğunu söyledi.
Kayseri, Boğazlıyan, Turhal Şeker Fabrikaları ve Kayseri Şeker iştiraklerinde çalışan bin 385 işçiyi kapsayan 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.
Kayseri, Boğazlıyan, Turhal Şeker Fabrikaları ve Kayseri Şeker iştiraklerinde çalışan 1385 işçiyi kapsayan 29. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri başladı.
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker-İş) Genel Başkanı İsa Gök, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle meydanlardan uzak olarak emeğin bayramı 1 Mayıs'ı karşılamak zorunda kalacaklarını belirterek, salgının tüm sınıfları olumsuz etkilediğini ifade etti.
Şeker İş Başkanı Onay: Şeker fabrikası Burdur ekonomisine ciddi katkı sağlıyorŞEKER İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, şeker fabrikasının Burdur ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi.
Kayseri'de Şeker İş Sendikası'nın 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.
Şeker-İş Sendikası Amasya Şubesi 21. olağan kongresi yapıldı.