3 Ay Ceza Aldı! - Son Dakika
Spor

3 Ay Ceza Aldı!

3 Ay Ceza Aldı!

Haksızlığa isyan eden Güreş Federasyonu Başkanı'nı FILA affetmedi!

26.02.2014 17:09

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA), Türk güreşini sarsan bir karara imza attı. Sırbistan'da yapılan Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda hakemlere hakaret ettiği gerekçesiyle Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'ya üç ay ceza verildi. Hakemlerin bu turnuvada yaptığı çok net hatalara isyan eden Yerlikaya'ya ceza gelirken, hakemlerin yaptıkları yanına kar kaldı.

Rıza'ya büyük şok

Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı tweetler olay yaratan Rıza Kayaalp'e FILA'dan ceza geldi. Milli güreşçi, ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle 6 ay müsabakalardan men edildi.

Yazı federasyona geldi

Disiplin Komisyonu'nun şok kararı, FILA'nın İtalyan Avukatı Aldo Albanese tarafından Güreş Federasyonu'na iletildi. Başkan Yerlikaya ise, karara itiraz etti. FILA İtiraz Komisyonu da Yerlikaya'nın itirazını kabul ederek, dosyayı tekrar görüşme kararı aldı.

Gürcü ve Özbek rapor etti

20 Ağustos'ta mindere gelerek hakemlere sert tepki gösteren Hamza Yerlikaya, şampiyonanın Teknik Delegesi Natalya Yariguina tarafından rapor edildi. Müsabakanın hakemleri Edishev Machaidze (Gürcü) ve Kostantina Mikhaylov'un (Özbek) olayları kaleme aldığı tutanakları da raporuna ekleyen Yariguina, disipline gönderdi.

Antrenöre de ceza geldi

Aynı müsabakada Türk Antrenör Elvan Mert ve sporcumuz da hakem tarafından kırmızı kart görmüştü. Disiplin Kurulu, Mert'in ve sporcumuzun davranışlarını cezasız bırakmadı.

Kayaalp'e de ceza gelmişti

Hamza Yerlikaya'ya ceza veren FILA'nın bu ilk icraatı değil. Daha önce twitter'da Ermenilere hakaret ettiği ve ırkçılık yaptığı gerekçesiyle dünya şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp'e de hak mahrumiyeti cezası verilmişti. Ancak Güreş Federasyonu'nun itirazı üzerine bu ceza kaldırıldı. Yerlikaya, o zaman da bu haksız cezanın kaldırılması için büyük uğraş vermiş ve FILA'yı, Rıza Kayaalp'in ırkçılık yapmadığı konusunda ikna etmeyi başarmıştı.

Murat Tarhan

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 3 Ay Ceza Aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement