36. Dakar Rallisinin 5. Etabı Yapıldı - Son Dakika
Spor

36. Dakar Rallisinin 5. Etabı Yapıldı

36. Dakar Rallisinin 5. etabını, otomobil kategorisinde Rus Vladimir Vasilyev, motosiklet sınıfında İspanyol Marc Coma birinci bitirdi.

08.01.2015 23:18  Güncelleme: 23:34

36. Dakar Rallisi'nin 5. etabını, otomobil kategorisinde Rus Vladimir Vasilyev, motosiklet sınıfında İspanyol Marc Coma birinci bitirdi.

Arjantin, Şili ve Bolivya'nın ortak düzenlediği 2015 Dakar Rallisi'nin 5. etabı, Şili'nin Copiapo ile Antofagasta kentleri arasındaki 458 kilometrelik parkurda düzenlendi.

Mini sürücüsü Vladimir Vasilyev, 4 saat 19 dakika 18 saniyelik derecesiyle Suudi Arabistan'dan Yezid el-Rajhi'nin 20 saniye önünde etap zaferine ulaştı. Parkuru 4: 20: 43 saatte tamamlayan ABD'li Robby Gordon ise 3. oldu.

Etapta 4. olan genel klasman lideri Katarlı Naser el-Attiyah, en yakın rakibi Giniel de Villiers ile arasındaki farkı 10: 35 dakikaya çıkardı.

Motosiklet kategorisinde ise Red Bull KTM takımının İspanyol sürücüsü Marc Coma, 4: 38: 16'lık derecesiyle etabı birinci bitirdi. İspanyol sürücüyü, 2: 16 dakika geriden Joan Barreda takip etti. Liderin 2: 40 dakika arkasında bitiş çizgisine geçen Şilili Pablo Quintanilla da 3. sırayı aldı.

Barreda, 5 etap sonundaki 17: 51: 05'lik toplam süresiyle 2. etapta aldığı genel klasman liderliğini korudu.

Dakar Rallisi'nin 6. etabı, Şili'nin Antofagasta ile Iquique kentleri arasındaki (otomobiller için 255, motosikletler için 319 kilometrelik) parkurda düzenlenecek.

-Genel klasman-

Dakar Rallisi'nin 5. etabı sonunda, otomobil ve motosiklet kategorilerindeki genel klasman sıralaması şöyle:

Otomobil

Sıra        Sürücü     Ülke Araç Süre 1 Nasser el-Attiyah Katar Mini 16: 53: 26 saat 2 Giniel de Villiers Güney Afrika Toyota +10: 35 dakika 3 Yezid el-Rajhi Suudi Arabistan Toyota +20: 29 dakika

Motosiklet

Sıra Sürücü Ülke Araç Süre 1 Joan Barreda İspanyaHonda 17: 51: 05 saat 2 Marc Coma İspanya KTM +10: 33 dakika 3 Paulo Goncalves Portekiz Honda +22: 50 dakika
- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 36. Dakar Rallisinin 5. Etabı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement