7 Yaşımdan Beri Dua Ediyorum" - Son Dakika
Spor

7 Yaşımdan Beri Dua Ediyorum"

7 Yaşımdan Beri Dua Ediyorum"

Bugün işten çıkarıldınız. Sebebi neydi?

04.03.2016 12:20

SPORCOPE ÖZEL HABER RÖPORTAJ - Bugün işten çıkarıldınız. Sebebi neydi?

Setrak Yelegen: Son dönemde çok gündeme geldim. Tanıdığım esnaf son zamanlarda bana çok fazla kameralara çıktığımı, gündeme geldiğimi söyledi. Tabii işten çıkarma bahanesi olarak bana bunu söylemediler. Sadece senden memnun değiliz dediler. 1,5 sene canla başla çalıştık. Memnunlardı. Önce saldırı olayı oldu, ardından işten çıkardılar. Ne yapalım, kısmetimiz buraya kadarmış. Allah bir kapıyı kapatır, diğerini açar.

Bakmakla yükümlü olduğunuz bir aileniz de var, değil mi?

Evet. Üç çocuğum bir eşim var. Evimiz kira. Kilisede çalışırken aldığım para faturalara ve kiraya gidiyordu. Banka da emekli paramın da bir kısmını borcum olduğu için kesiyor. Bir sürü borçla gezdim. Bana iş veren olmadı. Çalışkanlığımı herkes bilir ama ekmek yememizi istemediler. Allah'a güvencim sonsuz. Çocukluğumdan beri kendime, ülkemize dua ediyorum. Galatasaray için dua ediyordum. Allah şaittir. 7 yaşımdan beri hem ülkem hem de Galatasaray için dua ediyorum. Ne olur Allah'ım 4 sene üst üste şampiyon yap Galatasaray'ı dedim. 3 sene şampiyon olmuş kulüpler vardı. Kırılması güç rekor olsun, 4 sene üst üste şampiyon olalım diye dua ettim. Allah'ım UEFA'da final oynayalım dedim, dua ettim. Başka bir şey istemiyorum dedim. Dualarımız olmazsa Galatasarayımız ayakta duramaz. Sayın Dursun Özbek başkanımız, yöneticilerimiz ceplerinden milyonlarca para veriyor kulüp için. 2. Ribery olayı yaşanmasın diye uğraşıyorlar, oyuncuların taksitleri ödeniyor.

Bugün işsiz kaldınız ama hala Galatasaray'ın dertlerini düşünüyorsunuz.

Maalesef. Çünkü Galatasaray'ı çok seviyorum. Allah Metin Oktay'ın, Ali Sami Yen'in mekanını cennet yapsın. Bütün oyuncularımızı başımızın üzerinde tutarız. Benden küçüklerinin de büyüklerimin de ellerini öperim. Bütün oyuncularımızı melek olarak kabul ederim. Rahmetli Metin Kurt'un ölmeden önce elini öpmüştüm. Çünkü tapıyorduk onlara.

Setrak Yelegen'in işten çıkarıldığını ultrAslan'dan öğrendik. Kendisini yalnız bırakmak istemedik. Galatasaray Kulübü de yarın sizi kulübe çağırdı değil mi?

Evet. Sağolsunlar. Allah işlerini rast getirsin.

Galatasaray'a adanmış bir hayat değil mi sizinki?

Siz ne diyorsunuz? O kadar çok seviyorum ki. Galatasaray'ı daha seyretmemişken takıma gönül verdim. 7 yaşımdan beri Allah'ım Galatasaray'ı şampiyon yap diye dua ederdim. Bazen oldu, bazen olamadı. 13 sene olamadığı bile oldu. Türkiye'nin en çok şampiyonluk yaşayan takımıyız.

Metroda bir saldırı olayı vardı. Onunla ilgili Galatasaray kulübü de bu konuyla ilgili girişimlerini yaptı. Savcılığa başvurdular. Nasıl yaşandı o olay?

İşe Marmaray'ı kullanarak gidiyordum. Her gün Kocamustafapaşa'dan Kartal'a gidiyordum. Yol 2,5 saat sürüyordu. Bir kilisede çalışıyordum. Temizlik işlerini yapıyordum. Zevkle yapıyordum. İşimde seviliyordum. Sonra senden memnun değiliz dediler. Ani bir kararla işten çıkarıldım.

Saldırı olayı nasıl olmuştu?

Sabah 5'te evden çıktım. Yavaş yavaş giderken 5-15 kişiden yaklaşık 18 yaşlarında bir tanesi yanıma geldi. Benden sigara istedi. 2 tane sigara verdim. Sonra elini arka cebime doğru yöneltti. Ne yaptığını sordum. Bana amcası olduğumu, bir şey yapmayacağını söyledi. Daha sonra paralarımı çıkarmamı istedi. Beni itekledi. Neler olduğunu anlamadım. Bıçaklamasından korktum. Hava karanlıktı. Sonra çocuk uzaklaştı. Daha kalabalık bir yere çıkmak istedim. Ana caddeden tekrar önüme çıktı. Polis diye bağırdım. Bundan sonra çocuk kayboldu. Çocuklarım ve eşim kayboldu. Onlara 18 yaşındaki çocuktan korkmayacağımı söyledim. Onu oraya birinin getirttiğini düşünüyorum.

CcpLQpqWwAAzZ48 Setrak Yelegen ve Yakup Çınar

Hayatınızın son döneminde güzel şeyler de yaşandı. ultrAslan Lazio maçında sizin için bir koreografi yaptı, hepimizi duygulandırdı. Onunla ilgili neler söyleceksiniz?

Hiç öyle bir şey beklemiyordum. Çok duygulandım. Dünyada yaşanabilecek en güzel şeylerden birini yaşadım. Allah sesimi duydu. Hayatta çok yanlışlarımız oldu. Ancak Galatasaray hayatımdaki tek hata olmayan şey. Allah Galatasaray'ı, ülkemizi korusun.

Bugün sizi Galatasaray Kulübü'nden aradılar mı?

Evet, aradılar. Yarın kulübe beklediklerini söylediler. İsterseniz araba gönderip sizi aldırabiliriz dediler. Onlara zahmet etmemelerini, kendim gidebileceğimi söyledim. Zaten bunların yanında oturamazsınız, büyük insanlar bunlar. Gittim, gördüğüm için söylüyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin.

Tartışılmayacak bir Galatasaraylı hayatınız var. Kıyafetlerinizi kendiniz tasarlıyorsunuz değil mi?

Evet. Kendim yapıyorum.

Ali Sami Yen'de de çok maç izlediniz değil mi?

Evet. Mithat Paşa'da Metin Oktay'ı da izledim. Turgay Şeren'i de izledim. Metin Oktay'ı taksisiyle havaya kaldırdığımız anı unutamıyorum. UEFA'yı kazandığımız maçı da unutamıyorum. O maç öldürdü bizi. Popescu'nun son penaltısını unutamam.

Galatasaray tarihinde unutamadığınız bir futbolcu var mı?

Galatasaray'da oynayan herkesi seviyorum, hiç ayırt edemiyorum. Edersem günaha girermişim gibi geliyor. Pahalı oyuncular var, ucuz oyuncular var. Ben onları ayırt edemem. Gol makinemiz Ümit Karan'ı nasıl unutabilirim mesela? Galatasaray onu Ankaraspor'a kiraya verdi. Ümit Karan Galatasaray'a karşı oynayamam dedi. Bunlar eli öpülecek insanlar. Benim çocuğum yaşındalar ama Galatasaray'a hizmet ettiyse ellerini öperim.

Hagi sizin için ne ifade ediyor?

Hagi gelmiş geçmiş en büyük futbolculardan. Boşuna 'Karpatların Maradonası' dememişler. Kolay alınmadı. Az daha Meksika'ya gidiyordu. Özel olarak biletini aldılar, getirdiler.

Bu süreçte Galatasaray size destek çıktı. Onun dışında sizi arayıp soran oldu mu?

Hayır. Beni zaten akrabalarım da çok arayıp sormaz. Hatta işsiz güçsüz kaldığım zamanda intihar ettim. O dönemde bile kimse arayıp sormadı bile. Fakir olduğumuz için o insanlar bize yanaşmazlar. Galatasaray kardeşlerimden daha yakın bana. Buradan Galatasaray taraftarına sesleniyorum. Lütfen tribünleri doldurun. Şampiyon takım gibi Galatasaray'ı destekleyelim. Biz ne Pendikspor'a, ne Lüleburgazspor'a elendik. Aydınspor gibi takımdan 6 gol de yemedik. Sonuç ne olursa olsun Galatasaray'ı destekleyelim. İyi günde destek oluyoruz, kötü günde daha çok destek olmamız lazım.

Haber: Yakup Çınar

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor 7 Yaşımdan Beri Dua Ediyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement