Başpehlivanın Kırkpınar İsyanı - Son Dakika
Spor

Başpehlivanın Kırkpınar İsyanı

Başpehlivanın Kırkpınar İsyanı

Kırkpınar Başpehlivanı, milli güreşçi Abdullah Güngör, "Artık yeter, Edirne Belediyesi'nin yenilikler getirmesi lazım."

16.03.2013 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırkpınar Başpehlivanı, milli güreşçi Abdullah Güngör, "Artık yeter, Edirne Belediyesi'nin yenilikler getirmesi lazım. Başpehlivanlar isyanda" dedi.

Bu yıl 652'incisi düzenlenecek Tarihi Kırpınar Yağlı Güreşleri, 1-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ancak başpehlivanlar, eksikliklerin giderilmemesinden yakınıyor. Kırkpınar'ın UNESCO Dünya Tarih Mirası'na giren, dünyanın en eski organizasyonu olduğunu belirten Kırkpınar Başpehlivanı Abdullah Güngör, "Çok eksik var. Sporcuların yollukları ve ödülleri son derece düşük, Edirne Belediyesi bu kadar seyirciye bilet kesiyor ve sanatçılar getiriyor. Seyirciden alınan paralar sanatçılara veriliyor. Ödüller o kadar az ki başpehlivan olan, o kadar mücadele eden sporcuya verilen ödül çok komik. Bu Kırkpınar'a yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

"KIRKPINAR'IN REKLAMI YAPILMIYOR"

Kırkpınar'ın yapıldığı stat altındaki yıkanma yerlerinin bile yetersiz olduğunu ifade eden Güngör, "Konaklamada sıkıntılar var ve en önemlisi reklamı yapılmıyor Kırkpınar'a en az 2 ay kala reklamlar verilmesi lazım. Tanıtım yapılmıyor, afişler her yere dağıtılmıyor, İstanbul'daki billboardlara dağıtılsa bile yetiyor ama yapılmıyor. İnsanlar bilmiyor ne zaman olacağını tarihini bile. Gazetelerde hiç reklamı yapılmıyor. Edirne Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortak projeler üretilmesi lazım" dedi.

"500 KİŞİ AYNI YERDE YIKANIYORUZ"

Geçen sene yıl başına gelen bir olayı anlatan Güngör, "Soyunma odaları o kadar kötüydü ki bir tane temizlik elemanı yoktu. Dışarıdan birine para verdim 'şurayı toplar mısın' dedim, öyle temizlettim" diye konuştu.

Statta arka sıralarda oturanların ayağa kalkmadan müsabakaları izleyemediğini dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

"Edirne Belediyesi hala neyi bekliyor veya bu eksikleri görmüyor mu. Yıkanma yerine gelsin de görsün, 500 kişi aynı yerde yıkanabilir mi. 2 soyunma odası var, sporcu girişinden hep siviller giriyor. Sporculara özel kartlar yapılması lazım, eski başpehlivanlara tribünde yer verilmesi lazım. O kadar eksiklik var ki saymakla bitmiyor. 650 yılını deviren dünyanın en eski spor organizasyonu gösterilen Kırkpınar'ın çok eksikleri var. Güreş Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla koordineli çalışmıyor. Edirne Belediyesi taleplerini federasyona iletmiyor, böyle olunca sporcular ve gelen seyirciler çile çekiyor. Sporcuların kalacak yerleri son güne bırakılıyor, o gün izdiham yaşanıyor. Artık yeter, Edirne'ye Belediye Başkanı Sayın Hamdi Sedefçi'nin yenilikler getirmesi lazım. Artık başpehlivanlar isyanda."

"ARABADA SOYUNUYORUZ"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'ya destek veren Güngör, Kırkpınar'ı izlemeye gelen yerli ve yabancı basının bile konaklama sıkıntıları bulunduğunu kaydetti. Güngör, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin, "19 yıllık belediye başkanıyım, saha benim 2 trilyon masrafım var" yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, "Ama yenilikçi bir proje yok, arabada soyunuyoruz" dedi.

Hamza Yerlikaya'nın Kırkpınarı en üst seviyeye çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Güngör, "Edirne Belediyesi, bu geleneğimizi sürdüremiyorsa, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na veya Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devretsin. Sayın Sedefçi, başpehlivanlarla ilgili hiçbir projeniz yok ve başpehlivanlar hem federasyondan hem de Edirne Belediyesi'nden 'devlet sporcusu' unvanı istiyor. Eksiklikler acil olarak giderilmeli aksi halde çok sıkıntılı günler bizi bekliyor" değerlendirmesini yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başpehlivanın Kırkpınar İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement