Bursa Kendine Geldi! - Son Dakika
Spor

Bursa Kendine Geldi!

Bursa Kendine Geldi!

Spor Toto Süper Lig'de 5.haftasının ilk maçında Bursaspor sahasında Gençlerbirliği'ni konuk etti.

30.09.2011 22:05

Spor Toto Süper Lig'de 5. haftasının ilk maçında Bursaspor sahasında Gençlerbirliği'ni konuk etti.

Mücadeleyi ev sahibi ekip Ozan İpek (2), Stepanov ve Turgay'ın attığı goller ile 4-0 kazandı.

Beşiktaş ve Sivasspor mağlubiyetlerinin ardından düşüşe geçen Bursaspor, Başkent temsilcisi karşısında galip gelerek taraftarlarını sevindirmek istiyordu. Gençlerbirliği ise kötü gidişe dur demek için zorlu Bursaspor deplasmanından puan ya da puanlarla evine dönmek amacındaydı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip Gençlerbirliği oldu. Maçın henüz 1. dakikasında Başkent ekibinin atağında Azofeifa'nın vuruşunu kaleci Carson güçlükle uzaklaştırdı. Bursaspor'da Turgay Bahadır'ın etkili oyunu Gençlerbirliği kalesinde tehlike yaratılmasına neden olurken ilk yarının son dakikasında Ozan İpek ceza sahası içinde yaptığı kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

GOLLER YAĞMUR GİBİ!

Yoğun yağmur yağışı altında oynanan maçın ikinci yarısında oyunun kontrolü Bursaspor'daydı. Nitekim dakikalar 68.'i gösterirken Bursaspor'da Ozan İpek bir kez daha sahneye çıktı ve takımını 2 farklı galibiyete taşıyan isim oldu. 2. golden sonra oyun disiplininden kopan Gençlerbirliği, 72. dakikada Stepanov'un golüyle 3-0 geriye düştü.

Mücadelenin 82. dakikasında Batalla'nın pasında topla buluşan Turgay, rakiplerinden şık bir şekilde sıyrıldı ve kaleciyi de çalımladıktan sonra boş kaleye topu gönderdi 4-0. Karşılaşmada başka gol olmayınca mücadele 4-0 Bursaspor'un galibiyeti ile sona erdi.

Bu sonucun ardından Bursaspor puanını 9 yaparken sıralamada 4.'lüğe yükseldi. Bursaspor gelecek hafta Galatasaray deplasmanına konuk olurken Gençlerbirliği sahasında Antalyaspor'u ağırlayacak.

STEPANOV'UN LİGDEKİ İLK GOLÜ

Bursaspor'un başarılı stoperi Milan Stepanov Bursaspor forması ile Süper Lig'deki ilk golünü Gençlerbirliği karşılaşmasında kaydetmiş oldu. Stepanov, yeşil beyazlı forma ile en son golü geçtiğimiz sezon oynanan Türkiye Kupası mücadelesinde Karşıyaka'ya atmıştı.

OZAN'DAN YAN HAKEME "ÇAK"

Bursaspor'un 2 golünü kaydeden yetenekli futbolcu Ozan İpek karşılaşmanın 86'ncı dakikasında oyundan alındı. Taraftarların alkışladığı Ozan, dalgınlıkla teknik heyetten biri sanarak 4'üncü hakem Serkan Koçak'a elini kaldırarak "Çak" yaptı. Bunun üzerine gülüşme yaşanırken, Ozan yan hakemden özür dileyerek hocalarının yanına gitti.

BATALLA FARK YARATTI

Mücadeleye yedek başlayan Arjantinli Pablo Batalla, 64. dakikada oyuna dahil oldu.

Batalla'nın oyuna girmesiyle hareketlenen Bursaspor, tecrübeli futbolcunun 2 asistiyle rahatladı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile Gençlerbirliği maçına yeşil-beyazlı taraftarlar fazla ilgi göstermedi.

Bursa Atatürk Stadı'ndaki müsabakada yeşil-beyazlı takım, yıllardır ilk kez bu kadar boş tribünlere karşı oynadı. 27 bin taraftar kapasiteli stadın ancak 3'te 1'i doldu.

Taraftarlar ilgi göstermediği için maç oldukça sessiz başladı. Bursasporlu taraftarların her maç öncesi yaptığı, futbolcuları tek tek tribüne çağırıp alkışlama geleneği bu maçta tekrarlanmadı.

Yaklaşık 10 bin taraftar, maçın başlamasından hemen önce futbolcuları tribünlere çağırarak alkışladı.

Bursa'ya gelen 6 Gençlerbirliği taraftarı da maçı kendilerine ayrılan bölümden izledi.

-KADRODA REVİZYON-

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, her maça farklı 11 ile çıkma geleneğini Gençlerbirliği karşısında da sürdürdü.

Sağlam, başarılı defans oyuncusu İbrahim ile vazgeçilmezleri arasında yer alan Batalla'yı yedek soyundururken, yerine Stepanov ile Insua'yı ilk 11'de başlattı.

Sestak, geçen haftaki Sivasspor maçında olduğu gibi yine ilk 11'de yer alırken Sağlam, Svensson ve Okan Deniz'i bu sezon ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna aldı.

-KAPTAN SERDAR-

Bursaspor'un genç futbolcusu Serdar Aziz, Gençlerbirliği maçına kaptan olarak çıktı.

Takım kaptanı Batalla'nın yedek kadroda yer almasıyla Sağlam, kaptanlık pazu bandını genç Serdar Aziz'e verdi.

-KERİMOĞLU TRİBÜNDE-

Galatasaray'ın teknik ekibinde yer alan Tugay Kerimoğlu da maçı izleyenler arasındaydı.

Maçı kapalı tribünde izleyen Kerimoğlu'nun gelecek hafta Türk Telekom Arena'da konuk edecekleri Bursaspor ile ilgili maç boyunca not tuttuğu dikkatlerden kaçmadı.

-BANGURA İÇİN SAYGI DURUŞU-

Maç öncesi kardeşi vefat eden Bursaspor'un golcü futbolcusu Teteh Bangura da unutulmadı.

Yakalandığı hastalık nedeniyle yaşamını yitiren Bangura'nın 16 yaşındaki kardeşi Mohamed Bangura için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3'üncü dakikada gelişen Bursaspor atağında Sestak sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi, Turgay gelişine sert vurdu ama top kaleci Ramazan'da kaldı.

9'uncu dakikada Bursaspor atağında Ozan İpek sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Mehmet Sedef kafayla topu uzaklaştırdı.

14'üncü dakikada Gençlerbirliği'nden Soner sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Mununga kafayı vurdu top direkten geri geldi sonrasında Aykut dönen topa vurmak istedi ama hakem Aykut için ofsayt kararı verdi.

24'üncü dakikada Bursaspor'da Vederson sağ kanattan korner kullandı, kaleye doğru ortasını yaptı ama kaleci Ramazan son anda topu saha içine çeldi.

26'ncı dakikada gelişen Bursaspor atağında topla buluşan Turgay rakip ceza alanına kadar indi, aşırtma vuruşu üstten auta çıktı.

38'inci dakikada Vederson'un kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Serdar topa vurdu. Top az farkla auta çıktı.

43'üncü dakikada Gençlerbirliği atağında Tum ceza sahası içine girdi pasını Azofeifa'ya verdi. Azofeifa'nın vuruşunda top Carson'da kaldı.

44'üncü dakikada gelişen Bursaspor atağında Basser'in sağdan ortasında topa kafayla vuran Ozan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49'uncu dakikada Gençlerbirliği atağında Mununga sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Tum yükseldi kafayı vurdu ama top kaleci Carson'da kaldı.

63'üncü dakikada gelişen Gençlerbirliği atağında Yasin'in ceza sahası dışından sert vuruşunda top Stepanov'a çarparak son anda kornere çıktı.

68'inci dakikada Bursaspor atağında Ozan İpek ile Batalla paslaşarak ceza sahasına kadar girdi. Batalla'nın asistinde topla buluşan Ozan'ın sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0

71'inci dakikada Vederson'un kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü, dönen topa Stepanov vurdu savunma kornere gönderdi.

72'nci dakikada Batalla'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında Stepanov kafayla yükseldi ve topu ağlara gönderdi: 3-0

74'üncü dakikada Batalla ceza sahası içinde rakibine baskı yaparak topu aldı bekletmeden şutunu vurdu, top auta çıktı.

82'nci dakikada Bursaspor'dan Adem'in pasında topla buluşan Turgaş ceza sahası içinde kaleciyi geçerek topu ağlara gönderdi: 4-0

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Bursa Kendine Geldi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement