Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Açıklaması - Son Dakika
Spor

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, geçmişteki 3 seneyi görmezden gelip, 3-5 maçta takıma gösterilen tepkiye anlam veremediğini ifade ederek, "Malesef 2 sezondur stattaki ilgiyi kaybettik" dedi.

24.01.2012 11:03

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, geçmişteki 3 seneyi görmezden gelip, 3-5 maçta takıma gösterilen tepkiye anlam veremediğini ifade ederek, "Malesef 2 sezondur stattaki ilgiyi kaybettik" dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ı ziyaret ederek Bursalıların her yanında olduğunu söyledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyon oldukları sezonda taraftarın kendilerine büyük destek verdiğini hatırlattı. Ekonomik krizden en fazla etkilenen yerlerden birinin de Bursa olduğunu söyleyen Sağlam, "İnsanlar futbol takımının aldığı sonuçlarla bütün sıkıntılarını unutuyordu. Şampiyonluğumuzdaki önemli etkenlerden biri de buydu. İnsanlar farklı yerlerdeki sıkıntılarını statta yok ediyordu. Futbola ilgi gösterdiler. Sonucunda ortaya güzel

şeyler çıktı. Bursa'nın da benim için çok özel bir yeri var. Şampiyonluk duygusunu tattığım bir kent. Ama maalesef son 2 sezondur bu stattaki ilgiyi kaybettik" dedi.

"3-5 MAÇ İÇİN TEPKİ GÖSTERİLMEMELİ"

Bazı kesimlerin gösterdiği tepkilere de anlam veremediğini belirten Sağlam, "Planlamadır bu. 3-5 maç kötü gittik diye tepki gösterilmemeli. Geçmişteki 2,5-3 seneyi görmezden gelmek veya gelecekte yapacaklarına inanmamak söz konusu olmamalıdır. Bu farklı düşüncedeki ve farklı beklentideki insanların işidir. 25 senedir profesyonel futbolun içerisindeyim. Bunlar beni etkilemiyor" diye konuştu.

Son haftalarda hakemlerin performansı dolayısıyla taraftarın tepkisine de hak veren genç teknik adam, "Bursaspor tribünlerini tebrik etmek gerekir. O kadar hatadan sonra sakin kalabildiler. 2 tane penaltımızı vermiyorsun, karşı tarafa penaltı veriyorsun. Futbol toplum üzerinde büyük etkiye sahip. Bu göz ardı edilmemeli. Bu etki Bursa'da ise daha fazladır. Bursa'da yapılacak her işin futbolla ilişkilendirilmesiyle daha fazla verim alınabilir. Bunu kullanmak gerekir. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi de

iyi bir tespit yapmış. Buradan devam edilmeli. Bizler de oyuncularımızla birlikte okullara giderek panellere katılıyoruz. Zaman zaman uzaklardaki, dağ yöresindeki okullar, bize ulaşamayan ama Bursasporluluk bilincini üst seviyede yaşayanlara ulaşmak gerekir. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi bunları organize edebilir" dedi.

"Bursa'YA TARİHİ BİR SIFAT KAZANDIRILDI"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise, topluma kente faydalı etkinlikler ve ziyaretler düzenlediklerini ifade etti. Her yönüyle örnek olan Ertuğrul Sağlam'ı ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını kaydeden Pala, "Bursa gibi önemli bir kente Ertuğrul Sağlam ve ekibi şampiyonluk zevkini tattırmıştır. Bursa gibi tarihi bir kente tarihi bir sıfat kazandırdı. Bursa Kent Konseyi ve Bursalılar olarak Ertuğrul Sağlam'a müteşekkiriz. Kendisi Türkiye'ye mal olmuş markadır. Gençler için modeldir. Bizler

bu ismi insanımızın daha da yakından tanımasını istiyoruz. Gençlik Meclisi'nde de büyük bir genç potansiyeli bulunuyor. Anlayışlı, okuyan ve çalışan gençlerin bir araya geldiği ortamlar oluşturuluyor. Yapılacak toplantılarda kendisi ağırlamak ve başarı, liderlik, karşılaşılan zorluklar gibi başlıklarda tecrübelerini aktarmasını isteriz" diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ise, barış kültürünün olduğu Bursa'da taraftar kültürünü geliştirmek için çalıştıklarını belirtti. Gençlik Meclisi'nin spora ilgi duyduğunu da anlatan Hacıoğlu, sporun, Bursaspor'un ve Ertuğrul Sağlam'ın gençler üzerinde büyük etkisi olduğunu dile getirerek, faaliyetlerine destek beklediklerini kaydetti. Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Furkan Öksüz, Üniversiteli Bursasporlular Derneği ile sürekli iletişim halinde olduklarını hatırlattı. Örnek

taraftar kültürünü yerleştirmeye yönelik projeler geliştirdiklerine değinen Öksüz, Ertuğrul Sağlam'ı Bursaspor'a gönül vermiş gençlerle bir araya getirmek istediklerini dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a Bursa Kent Konseyi çalışmalarını tanıtan set hediye etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement