Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Büyük Adımlar" projesi Samsun'da gençlerle olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp ile efsane boksör Cemal Kamacı'yı buluşturdu.
Gençlik ve Spor Bakanlığınca spor faaliyetlerinin gelişmesini sağlamak, yaygınlaşmasını teşvik etmek ve spora ilgiyi artırmak amacıyla başlatılan proje çerçevesinde, Atatürk Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi.
Moderatörlüğünü Erdoğan Arıkan'ın yaptığı ve "Hayallerin Tecrübeyle Buluşması" sloganıyla gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Mutlu, Kayaalp ve Kamacı katıldı.
Panelin düzenlendiği alana alkışlar eşliğinde giren efsane sporcular, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.
Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, güreşe tesadüfen başladığı belirterek, "Bayramlarda babam ve amcam beni amcamın çocukları, halamın çocuklarıyla, onlar üç çocuk, tek başıma güreştirmeselerdi belki de güreşçi olamayacaktım. Yaşıtlarıma göre daha iriydim, güreşmeyi seviyordum. Okulda öğretmenlerim 'büyüyünce ne olacaksın' diye sorduğunda 'güreşçi olacağım' derdim" ifadelerini kullandı.
Hayalleriyle yaşadığını, güreşmekten vazgeçmediğini ve 2012 Londra Olimpiyatlarına hazırlanmasının madalya kazanmaktan daha zor olduğunu anlatan Kayaalp, "Bir halterci değilim ancak halterciden daha fazla ağırlık çalıştım. Günde yaklaşık 80 ton ağırlık kaldırıyordum. Olimpiyatlarda birçok madalya kazanacak birçok güreşçimiz vardı ama nasip olmadı. Londra'da ilk madalyamı kazandım, güzel bir duyguydu" dedi.
Halil Mutlu
Mutlu, Erdoğan Arıkan'ın "Olimpiyat şampiyonluğu nasıl bir duygudur" sorusuna, "O duygu anlatılmaz, yaşanır" yanıtını verdi.
Minderde 30 altın madalyası bulunduğunu dile getiren Mutlu, şöyle konuştu:
"Her zaman rakiplerimizi takip ettik, onları inceledik. Çalışmalarımıza önem verdik. Herkes zanneder ki halterci olduğumuz için boyumuz kısadır. Ben ve Naim (Süleymanoğlu) ağabeyin kısalığı aileden gelen bir şey, yani genetik, halterle bir alakası yok aileler, bunu yanlış biliyor. Ben olimpiyatlara giderken rakiplerimden 10-12 kilo fazla giderdim, bu bazen dezavantaj oluyordu."
Cemal Kamacı
Arıkan, efsane boksör Kamacı'nın yıkılan Ali Sami Yen Stadında boks maçını 42 bin kişinin izlediğini söyledi.
Sporun çok faydasını gördüğünü kaydeden Kamacı, 70 yaşında olmasına rağmen günde 100 şınav çektiğini ve haftada üç gün 12 kilometre koştuğunu belirterek, gençlere tavsiyelerde bulundu.
Panelde, Cemal Kamacı genç bir boksörle gösteri maçı yaptı. - Samsun
Son Dakika › Spor › Büyük Adımlar Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?