Çalımbay: Hedefimizde Lig Var - Son Dakika
Spor

Çalımbay: Hedefimizde Lig Var

Çalımbay: Hedefimizde Lig Var

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay Türkiye Kupası'nı değil ligi önemsiyor

13.03.2013 15:14  Güncelleme: 15:16

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Bizim için şu anda Türkiye Kupası önemli değil, hedefimizde lig var. Şu an tek düşüncemiz Aksihar Beyediyespor maçı" dedi.

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, şu anda ligde bütün takımların kritik ve telafisi olmayan maçlar oynadıklarını vurgularken şunları söyledi:

"Biz de bu takımlar içinde yer alıyoruz. Önümüzde çok önemli 9 tane final maçı var. Bizim için şu anda kupa kesinlikle önemli değil. Bazı gazetelerde 'hedef kupa' diye yazıyorlar. Ama bizim için önce lig önemli. Önce ligde çok iyi bir konuma gelmemiz gerekiyor, ligdeki maçlarımızı çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Onun için bizim hedefimizde şu an lig var. Kupayla ilgili hiç bir düşüncemiz yok. Bizim tek düşüncemiz Akhisar maçı. Bu maçı çok iyi şekilde bitirip ve ondan sonra verilen arayı çok iyi şekilde değerlendirip Ordu maçı ile ligimize devam etmek istiyoruz. İyi bir yerde de bitirmek istiyoruz ligi, tek düşüncemiz bu. Ama lig öyle bir şey ki, aşağısı içinde yukarısı içinde zor bir lig yaşanıyor. Maçları kazanan da kaybeden de ummadıkları yerlere geliyor. Onun içinde bizim çok çok dikkatli olmamız gerekiyor."

"SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Ligin 25'inci haftasında oynadıkları Antalyaspor maçındaki hakem hatalarına değinen Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:

"Çok iyi bir maç kazandık. Bizim için zor bir maçtı ama iyi oynadık. Bizdeki tek sıkıntı, 3 haftadır kazanamadığımız için üstümüzde gerginlik olmasıydı. Artık o gerginliği üzerimizden attık ve rahatladık. Kaybederken de biz hiç bir maçta kötü oynamadık, iyi oynadık. Tabi ki o maçlarda hem bizim hatalarımız oldu hem başkalarının hataları oldu. Baktığımız zaman bizim diğer kulüpler gibi bağırma şansımız da yok. Sesimiz fazla çıkmıyor bizim, bilhassa bize yapılan haksızlıklar karşısında. Onlara yapılan haksızlıkların 10 mislisi bize yapıldı ama bizim olaylarımızın hiç bir tanesi maalesef gündeme gelmiyor, unutuluyor gidiyor. Ama biz her şeye rağmen mücadelemizden kopmayacağız. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz."

"KAPRİS ÇEKECEK DURUMUMUZ YOK"

Bundan sonra oynayacakları maçlarda futbolcuların daha dikkatli olması gerektiğini belirterek bu konuda futbolcularını uyardığını ifade eden Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oynayacağımız bu 9 maçta herkesin bireysel olarak kapasitesinin üstüne çıkması gerekiyor. Herkesin her yönden maçlara hazır olması gerekiyor. Hazır olmayan arkadaşlarımıza da açık açık söyledik, oynamayan gitsin otursun, onun yerine başka arkadaşımız olsun. Çünkü artık bizim başkasının kaprisini çekecek durumumuz yok. veya başka bir mazeret kaldıracak halimiz de yok. Futbolcuların her türlü bu 9 maça hazır olması gerekiyor. İlk final karşılaşmamız Akhisar maçı. Gerçekten Aksihar çok iyi mücadele eden bir takım. Antalya maçında oynadığımız oyunun üstüne çıkıp çok iyi şekilde mücadele edersek oradan istediğimiz şekilde döneriz. Bu arada Antalya maçında bizi destekleyen taraftarlara da teşekkür ediyorum, gerçekten müthişlerdi. Sivas'ta oynayacağımız kalan 4 maçta da desteklerini bekliyoruz."

AKHİSAR BELEDİYESPOR HAZIRLIKLARI

Kırmızı beyazlı futbolcular, ligin 26'ıncı haftasında deplasmanda karşılaşacakları Akhisar Belediyespor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Rıza Çalımbay nezaretinde düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yapan futbolcular yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Antrenmana sakatlığı nedeniyle ameliyat olan Murat Akça ve Milan Cerny katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Ümit Kurt ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Öte yandan Sivas'ın Ulaş ilçesinden gelen anaokulu öğrencileri de öğretmenleri ile birlikte antrenmanı ziyaret ederek, takıma çiçek verip futbolcularla fotoğraf çektirdi.

FOTOĞRAF - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Çalımbay: Hedefimizde Lig Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement