Didim'de Uluslararası Plaj Korfbol Turnuvası Düzenlenecek - Son Dakika
Spor

Didim'de Uluslararası Plaj Korfbol Turnuvası Düzenlenecek

Didim\'de Uluslararası Plaj Korfbol Turnuvası Düzenlenecek

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Uluslararası Didim Plaj Korfbol Turnuvası düzenlenecek.

14.08.2013 16:03

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından Uluslararası Didim Plaj Korfbol Turnuvası düzenlenecek.

Aydın Didim'de 29 Ağustos ile 2 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan turnuva Türk takımlarına açık olacak. Turnuvaya, Sırbistan, Romanya, Beyaz Rusya ve Norveç'ten 1'er İngiltere'den ise 2 takım davet edildi.

Düzenlenecek turnuvanın Korfbol'un gelişmesi anlamında önemli olduğunu belirten Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, "Federasyonumuza bağlı gelişmekte olan 5 branştan biri olan Korfbolun gelişmesi anlamında müsabakayı son derece önemsiyoruz. Korfbol, özellikle üniversitelerde büyük rağbet görüyor. Korfbol oynayan öğrenciler de mezun olduklarında gittikleri yerlerde bu sporun yayılmasına ve sevilmesine katkı sunuyorlar" dedi.

Korfbolun Türkiye'de çok sevildiğine dikkati çeken Doğan, iyi bir milli takım kurmak için Belçika'nın önde gelen bir antrenörüyle anlaştıklarını belirterek, "Hocamız, buradaki antrenör ve hakemlerimizi de eğitiyor. Korfbol altyapısını iyi oluşturduk, giderek büyüyor" diye konuştu.

Esasında bir salon sporu olan korfbolun, çimde ve plajda da oynandığını belirten Doğan, "Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu olarak Didim Belediyesinin Katkılarıyla "Geçen yıl Didim'de uluslararası bir korfbol şampiyonası gerçekleştirdik. Katılım oldukça iyiydi ve Avrupa Korfbol Federasyonu yetkilileri, memnuniyetlerini dile getirdi. Bu yıl Didim Belediyesi İşbirliğiyle organizasyonu daha da büyüterek yapmayı düşünüyoruz. Bu anlamda organizasyonun düzenlenmesinde federasyonumuzla organizeli şekilde hareket eden ve katkı sunan Didim Belediye Başkanımız Sayın Mümin Kamacı ve Belediye Spor Koordinatörü Evrim Kamacı başta olmak üzere emeği geçen herkese Türk sporu, federasyonumuz ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Turnuvada ilk üçe giren takımlara kupa ve madalya verileceğini ayrıca tüm katılımcılara da katılım belgesi verileceğini kaydeden Doğan, katılacak tüm sporculara başarılar diledi.

Türkiye'den her kulübün 1 takımla katılabileceği turnuvaya katılmak isteyen kulüplerin bağlı bulundukları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden onaylı kafile listelerini en geç 23 Ağustos 2013 Cuma günü saat 16: 00'a kadar Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunun 0(312) 310 21 42 numaralı faksına göndermeleri gerekiyor.

Düzenlenecek Turnuvaya ilişkin diğer detaylar ise şöyle:

Her takım, 8 sporcu (bay-bayan), 1 antrenör ve 1 idareciden oluşacak.

Sporcular, mutlaka 2013-2014 sezonu vizeli lisanslarını yanlarında getirecek ve hakem komitesine ibraz edecek.

Turnuva Uluslararası Korfbol Federasyonu Plaj Korfbol Kural ve Kaidelerine göre yapılacaktır. Sporcular, turnuva boyunca ayrı forma numarası ile oynayacak.

Forma numaraları 01-99 arasında olacak.

Takımlar, kura ile gruplara ayrılacak, ayrı il ve ülke takımlarının aynı grupta yer almalarına özen gösterilecek.

Grupların oluşumu ve eşleştirmeleri 28 Ağustos 2013 günü Saat: 19: 00'da Didim Belediye Başkanlığı'nda düzenlenecek teknik toplantıda belirlenecek.

KORFBOL NASIL BİR SPOR ?

Kadın ve erkek sporcuların karma olarak yer aldığı korfbolda takımlar 8'er sporcudan oluşur. Korfbolda amaç, rakip takımın potasına (korf) topu atarak sayı elde etmektir. Yüksekliği 3,5 metre olan korfun etrafında 360 derecelik açıdan atış yapma imkanı vardır ve korfun arkasında da oyun devam eder. Takım çalışması gerektiren korfbolde, topla koşmaya veya top sürmeye izin verilmez. 40x20 metre uzunluklarındaki oyun sahası, hücum ve defans bölgesi olmak üzere ikiye ayrılır. Her iki sayıdan sonra takımlar bölge değiştirir; defans oyuncuları hücuma, hücum oyuncuları ise defansa geçer. Korfbol sporunda bir erkek bir erkeğe, bir bayan bir bayana savunma yapabilir ve bir kişiye karşı iki kişi savunma yapamaz. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Didim'de Uluslararası Plaj Korfbol Turnuvası Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement