Aziz Yıldırım: 5 Dakikada Anlaşmayı İmzaladık - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım: 5 Dakikada Anlaşmayı İmzaladık

Aziz Yıldırım: 5 Dakikada Anlaşmayı İmzaladık

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2 yıllık sözleşme imzaladıkları teknik direktörleri Ersun Yanal ile 5 dakikada anlaştıklarını söyledi.

21.05.2014 16:21  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2 yıllık sözleşme imzaladıkları teknik direktörleri Ersun Yanal ile 5 dakikada anlaştıklarını söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde gerçekleştirilen imza törenini gazetecilerin önündeki koltuklarda takip eden Yıldırım, İcra Kurulu Başkanı Hasan Hakkı Yılmaz ile Ersun Yanal'ın sözleşmeyi imzalamalarının ardından soru-cevap kısmında mikrofonu istedi.

Yanal sorusu olduğunu ifade eden Yıldırım, "Ersun Bey hayırlı olsun. İki yıl inşallah hedeflerimize hep beraber ulaşırız" dedi. Yıldırım, daha sonra, "Medyada son günlerde yazılıyor çiziliyor. Ersun hoca ile anlaşmamalarına rağmen Fenerbahçe Başkanı ve yöneticileri Diego Ribas ile çalışmalar yapıyorlar, hocaya hiç sormuyorlar. Bu konuda sizin düşünceniz nedir" sorusunu yöneltti.

Aziz Yıldırım'ın sorusu karşısında gülen ve "Buna hiç çalışmamıştım" diyen Ersun Yanal, şunları kaydetti:

"Başkanımız ve yönetimi kurulumuzla kontrat sürecinde herhangi bir problem olmadı. Başkanımızla birlikte 7-8 kere hem altyapı hem de genç oyuncularla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Böyle bir orta saha oyuncusu alınması konusunda da uzun zamandan beri saptamamız vardı. Birkaç alternatif oyuncu vardı. En son Başkanımız benim fikrimi sordu. İki-üç alternatif içinde bu oyuncunun şu anda zamanının geldiğini konuştuk. Çok hızlı bir şekilde görüşmeler başladı. Bundan sonrasını Başkanımıza sorun."

Yanal'ın konuşması sırasında araya giren Yıldırım, "Sen onay verdin mi vermedin mi" diye sordu. Ersun Yanal ise "Onay vermesem olmazdı diye düşünüyorum. Şu anda transfer politikası, kimlerin alınacağı, ne zaman ne olacağı planlanmış durumda. Fenerbahçe büyük bir aile. Düzgün bir kurum olarak yönetiliyor. Herkes görevini biliyor. Sağ olsunlar ben de oldukça destek görüyorum" ifadelerini kullandı.

Yanal, takımdaki yabancı oyuncu sayısının 13'e çıktığının belirtilip, yabancı oyuncu konusundaki bir soru üzerine de "Biz dün çalışma yaptık. Yönetim ve başkanımıza sunduk. Onlar gerekli çalışmayı yapacaklar" dedi.

Diego Ribas ile ilgili soru üzerine ise Ersun Yanal, "Bu düşünülmüş bir konu. Her şey yerli yerinde. Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan çok oyuncu değil, doğru oyuncular. Onlardan biri de Diego'ydu" ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal, "Geçtiğimiz yıl 'biz şampiyon olacağız' demiştiniz. Bu yıl bir mesajınız var mı?" şeklindeki soruyu, "Biz yine şampiyon olacağız ve 4. yıldızı takacağız. 4. yıldızı takmak için hep beraber çalışacağız" diye yanıtladı.

Yanal, "Yurt dışından bir teklif geldi mi" sorusu üzerine ise "Hiçbir teklif gelmedi. Fenerbahçe şu anda dünyada 20 büyük takımdan bir tanesi. Fenerbahçe'de çalışmaktan çok mutluyum. Bizim aramızda kesinlikle en ufak sorun olmamıştır" diye konuştu.

"5 DAKİKADA İMZALADIK"

Toplantının sonunda Aziz Yıldırım, yine soru soracağını belirterek, yeniden mikrofonu aldı.

Ersun Yanal ile dün bir araya geldiklerini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"Daha önce de konuşuyorduk. Dün 5 dakikada anlaşmayı imzaladık. Boş mukaveleye imzasını attı hoca. Bunun için teşekkür ederim. Medyada hep beklentiler 'şampiyonluk belirlendi' evet doğrudur ama hocanın mukavelesi 3 1 Mayıs 2014'te bitiyor. Daha Fenerbahçe'nin mukaveleli hocasıdır. Onun için meraklarınız, değişik söylemlerdeki yazmalarınız yanlıştı. Beklemeniz lazımdı. Medya aceleci davrandı. İstemediğimiz yayınlar yaptı. Bunlar yanlıştı. Ersun hocayla sporcularımız arasında herhangi bir problem yoktu. Tam tersi bir aile içindeler. Yönetim, teknik heyet ve sporcularımız olarak her sezonun sonunda öz eleştiri yapmamız gerekiyor ve yapıyoruz da. Bazı sorunlar olabilir. Bu sorunları aile içinde hep çözdük. Bu sefer de hiçbir sorun olmadan yeni sezona başlıyoruz."

Fenerbahçe'nin fazla transfere ihtiyacı olmadığını aktaran Aziz Yıldırım, "Hocanın listesine göre çalışmalarımızı yapacağız. Eto'o'yu yazıyorsunuz. Fenerbahçe'nin Eto'o'ya ihtiyaca var mı? Sizden tek ricam gazeteleri satmak için bazı çalışmalar yapabilirsiniz ama köşe yazısında yorum yapmayın. Hem hocayı hem bizleri kamuoyunda taraftarımıza karşı zor durumda bırakmayın. Hocamızın verdiği liste var. Gençler var, bunun yanında bir veya iki oyuncu aldıktan sonra transferi kapatacağız" diye konuştu.

İcra Kurulu Başkanı Hasan Hakkı Yılmaz, Yanal'ın sözleşmesinde opsiyon olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine, "Hayır yok. 2 yıllık anlaşma yaptık" dedi.

İmza törenini Aziz Yıldırım'ın yanı sıra başkan vekili Abdullah Kiğılı, yöneticiler Tahir Perek, Hakan Dinçay, Turhan Şahin, Selim Kosif ile idari menajer Hasan Çetinkaya da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım: 5 Dakikada Anlaşmayı İmzaladık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement