Erzurum'da Buz Devri Başlıyor - Son Dakika
Spor

Erzurum'da Buz Devri Başlıyor

Erzurum\'da Buz Devri Başlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet koruması altındaki çocuklar için ilk kez Erzurum’da Buz Hokeyi eğitim kampı düzenledi.

05.09.2017 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devlet koruması altındaki çocuklar için ilk kez Erzurum'da Buz Hokeyi eğitim kampı düzenledi. 'Buz Devri Başlıyor' sloganıyla gerçekleştirilecek "ASP Minikler Buz Hokeyi Şampiyonası" 100 çocuğun katılımıyla gerçekleşecek.

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Özcan Gül ve kampa katılacak sporcu çocuklar antrenörlüğü eşliğinde Erzurum'a geldi.

Geniş katılımlı organizasyon öncesi Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda ASP Gençlik ve Spor Kulübü Türkiye Genel Koordinatörü Özcan Gül başkanlığında düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları İsmet Erdal, Tamer Ekinci ve Şube Müdürü Cevat Çimen ve antrenörler katıldı.

Erzurum'un büyük çaplı bir organizasyona ev sahipliği yapacağını ve kentin bu konuda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Gül, şunları söyledi:

"Bakanlığımız bünyesindeki Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü tarafından kuruluşlarda kalan çocuklar için geçen yıl başlatılan "buz hokeyi" eğitimleri ilk meyvesini verdi. Geçen yıl Ankara, Erzurum, Samsun, Bursa, Kocaeli ve İstanbul'da koruma altındaki çocuklar için "Türkiye'nin Horozları" sloganıyla Buz Hokeyi Eğitim Projesi'ni başlatmıştık. Spor kulübümüz bu projenin devamı olarak 8-13 yaş grubundaki buz hokeyi eğitimi alan 100 çocuğu, Buz Hokeyi Federasyonu tarafından görevlendirilen 12 milli takım antrenörünün koordinesinde Erzurum'da 5-12 Eylül'de kampa aldı. Amacımız, koruma altındaki çocukların kurumsal ve toplumsal rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlamanın yanı sıra Türkiye sporuna milli sporcular kazandırmak."

Gül, buz hokeyi eğitimi alan çocukların profesyonel bir program içinde, kabiliyetlerini ileri seviyelere taşıyabilmelerini sağlamayı, spor bilinç düzeylerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle gereken tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Gül, "Buz Devri Başlıyor" sloganıyla gerçekleştirilecek "ASP Minikler Buz Hokeyi Şampiyonası'nın çocuklara çok önemli kapıları da aralayacağını belirterek, final programında yapılacak müsabakalar sonucunda, çocuklara madalya ve katılım sertifikası verileceğini ifade etti.

12 Eylül'de kampın sona ereceğini belirten Gül, "Kampa katılan tüm takımlarımız 2017-2018 sezonunda Türkiye Buz Hokeyi Federasyonunun yarışma takviminde yer alan resmi liglere katılım sağlayacak" dedi.

ASP İl Müdür Yardımcısı Erdal ise şampiyonaya Erzurum olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

ASP İl Müdür Yardımcısı ve ASP Spor Kulübü Başkanı Tamer Ekinci ise Erzurum'un buz sporları konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, devlet korumasındaki çocukların sanatsal ve sportif alanlarda önemli başarılar sergilediğini ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Erzurum'da Buz Devri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer
    17:25 Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar: TFF ceza verirse Türk futbolu sıkıntıya girer

    Fenerbahçe Kulübü, Mart ayı Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün içinde bulunduğu durumu ve Trabzonspor maçında yaşananları sert bir dille anlattı. Koç, "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısından inşallah ceza vermezler. Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer. Şimdi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar. Çünkü üstlerinde baskı var. Zaten her şeyi kılıfına uydurmaya çalışıyorlar" dedi.

  • Hakemlerin itirazı reddedildi
    17:24 Hakemlerin itirazı reddedildi

    TFF Tahkim Kurulu, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa'nın devre arası hakem terfi listesine yaptığı itirazı kabul etmedi.

  • Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası
    17:16 Galatasaraylı Kaleci Günay Güvenç'e 2 Maç Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı kaleci Günay Güvenç'e 2 maç ceza verdi. PFDK'nın bugün yaptığı toplantı sonrası aldığı kararlar arasında, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya para cezaları ve tribün kapatma cezaları da bulunuyor. Ayrıca, Galatasaraylı futbolcu Günay Güvenç, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi ve para cezası aldı.

  • Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var
    17:04 Ali Koç: Trabzon Emniyeti'nin zaafı var

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon Emniyeti'nin maça polis tahsis etmemesi ve tahsis ettiği polisleri dışarda bekletmesinin büyük bir zaaf olduğunu belirtti. Koç, emniyet müdürünün hala görevde olmasının da kendilerine bir mesaj olduğunu söyledi.

  • Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu
    16:52 Ali Koç: Trabzonspor maçı bardağı taşıran damla oldu

    Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçının sadece bir neden olmadığını belirterek, olayın bardağı taşıran damla olduğunu söyledi. Koç, Trabzon'daki olayın organize ve belli bir amaçla gerçekleştirildiğini ifade etti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi
    16:33 Bursa Büyükşehir Belediyesi İlkokul Futbol Şenliği Sona Erdi

    Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere spor alışkanlığını kazandırmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri'nde ilkokul futbol şenliği sona erdi. Üç merkez ilçeden 107 takım 1287 öğrenci kıyasıya mücadele etti.


Advertisement