F.Bahçe'den Yılın Muz Açıklaması - Son Dakika
Spor

F.Bahçe'den Yılın Muz Açıklaması

F.Bahçe\'den Yılın Muz Açıklaması

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray derbisinin ardından gündemi meşgul eden olaylarla ilgili Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

15.05.2013 15:11  Güncelleme: 16:32

İşte olaylı derbinin ardından gündeme damga vuran kanlı olaylar, ırkçılık tartışmaları ve futbolcu kavgalarına ilişkin yapılan açıklamadan satır başları..

Sözü ilk olarak Fenerbahçeli yönetici Deniz Tolga Aytöre aldı..

Aytöre" Acımız var, acılarımız var o yüzden çok konuşmadık. Bugün de çok konuşmayı düşünmüyoruz. Ancak Türkiye Cumhuriyetini, Türk halkını ilgilendiren bir konuda özellikle Fenerbahçe üzerinden yapılan suçlamalarda sessiz kalmayacağız. Fenerbahçe'yi sevmeyebilirsiniz fakat yapılmayan bir suçtan ötürü Fenerbahçe'yi suçlayamazsınız. Fenerbahçe üzerinden Türkiye'nin adını kirletmeye çalışıyorlar.

Bizim amacımız sizlerin vasıtasıyla Türkiye'nin içine düştüğü bu durumdan sizin vasıtanızla doğruyu anlatmaktır. Son yapılanlar ile konu, "kulübümüzü UEFA'ya şikayet etme geleneğini" aşan boyutlara geldi." dedi.

MUZ SALLAYAN TARAFTAR DA TOPLANTIDA

Fenerbahçe'nin düzenlediği basın toplantısında muz sallayan taraftarlar açıklama yaptı. Taraftar, " Muslera'ya tepki vardı ben de tepki verdim o an elimde muz yerine başka bir cisim olabilirdi onu da sallardım. O an muzun ırkçı bir hareket olduğu aklıma bile gelmemişti." dedi.

SİNDİRİM SİSTEMİMDEKİ RAHATSIZLIK

Muz sallayan diğer taraftar ise "Sindirim sistemimdeki rahatsızlık nedeniyle sadece meyve ile besleniyorum. O anda Muslera tribünlere hareket yapınca, tüm tribün tepki gösterdi. Ben de muzu salladım. Benim siyahi arkadaşlarım da var. Ben muzun ırkçı hareket anlamına geldiğini bile bilmiyorum." dedi.

Taraftarların ardından sözü tekrar alan Aytöre; "Umarım 2 gündür koparılan fırtına olumsuz sonuç doğurmaz. Her türlü iletişime, diyaloğa varız. Yeter ki samimi olunsun. Her türlü adım atılacaktır. Şiddetin bitirilmesi için her türlü teklife açığız." dedi.

"BUNLAR BAYAT ŞEYLER"

Fenerbahçeli Asbaşkan Ömer Temelli ise "Birbirimize laf söylemek, iftira atmak artık bayat şeyler olmaya başladı. En ufak şeyde rakibe gol atmaya çalışanlar var" dedi.

Temelli sözlerine şöyle devam etti: "Galatasaray yöneticiler 'Bizi kimse karşılamadı' dedi. Yalçın Aker ve ben bizzat karşıladık. Hatta Fatih Terim ile aramızda çok güzel bir sohbet oldu. Ali Dürüst'le de görüştüm. Bu karşılama konusu, ırkçılık palavrasının yanında çok küçük kalıyor. Irkçılık söylemlerinin ne Fenerbahçe'ye ne Galatasaray'a faydası olur. Bundan sonra inşallah diğer kulüp başkanlarının da söylediği gibi bu tribün olayları biter. Çok genç bir kardeşimizi kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Ölümün ölçüsü olan bir şampiyonluk yoktur." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor F.Bahçe'den Yılın Muz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement