Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi

Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi

Yelken Federasyonu Başkanı Gençtürk: "Ulusal yarışlara katılımda rekorlar kırıldı.

26.12.2013 11:16

HALİL İBRAHİM AVŞAR - Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, 2013 yılınının kendileri açısından gayet iyi geçtiğini söyledi.

Gençtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında arzuladıkları hedeflere ulaştıklarını belirterek, "Planlı çalışmalarımız devam ediyor. Bunun sonucu olarak Balkan Şampiyonası'nda 4 altın, 7 gümüş, 5 de bronz madalya kazandık. Mersin'in evsahipliğinde yapılan Akdeniz Oyunları'nda da sporcumuz gümüş madalyanın sahibi oldu" diye konuştu.

Türkiye'de düzenlenen yelken yarışlarında rekor katılıma ulaştıklarına işaret eden Gençtürk, şunları söyledi:

"Ulusal yarışlara katılımda rekorlar kırıldı. Önümüzdeki yıl da öncelikli olarak bu rekorların devam etmesini hedefliyoruz. Çünkü yarışların daha fazla katılımla gerçekleşmesi milli takımlara olumlu yansıyacaktır. Katılım artıkça milli takımımızı oluşturmak için seçeneklerimiz de artacak. Böylece yükselen kaliyetle birlikte kazanılan madalya sayısında da ciddi artışlar olacaktır. 2014 yılında da programlı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yelken sporunu daha iyi noktaya getirmek için çabalayacağız."

"Güzel neticeler yakaladık"

Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ise 2013 yılında sportif açıdan başarılı sonuçlar aldıklarını vurguladı.

Tüm planlarını 2016 Rio Olimpiyatları çerçevesinde yaptıklarının altını çizen İşseven, "Güzel neticeler yakaladık. Akdeniz Oyunları'nda iki gümüş madalya aldık. Dünya şampiyonasında iki beşincilik elde ettik. Bu neticelerle 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma yolunda büyük adım attık" değerlendirmesinde bulundu.

İşseven, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Bu sonuçlar kürekte bir yerleri zorladığımızı gösteriyor. Sporcularımızı ileriye taşımak için her yarışa katılmalarına özen gösteriyoruz. İyi bir jenerasyon yakaladık. İyi bir tesisimiz olursa daha da iyi neticeler alırız. Bu konuda da çalışmalar var. İnşallah gerçekleşirse kürek sporu ilk parkuruna kavuşacak" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement