Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Çeyrek Finalde - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Çeyrek Finalde

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Çeyrek Finalde

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Çeyrek Finalde

04.02.2011 21:45

FENERBAHÇE BAYAN BASKETBOL TAKIMI ÇEYREK FİNALDE

GALATASARAY MEDİCAL PARK: 51 - FENERBAHÇE: 73

İSTANBUL, (DHA)

FIBA Kadınlar Euroleague İkinci Turu'nda eşleşen temsilcilerimizden Fenerbahçe, ilk maçta mağlup ettiği Galatasaray Medical Park'ı ikinci karşılaşmada da 51-73'lük skorla geçti ve seriyi 2-0 yaparak, çeyrek finale yükseldi.

Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Euroleague İkinci Turu'nda eşleştiği ezeli rakibi Galatasaray Medical Park'ı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan ikinci maçta 51-73 mağlup ederek seriyi 2-0'a getirdi. Caferağa Spor Salonu'ndaki ilk karşılaşmayı da 77-58'lik skorla kazanan Sarı-Lacivertliler, bu sonuçla galibiyet serisini 12 maça çıkarıp adını çeyrek finale yazdırdı. Mücadelenin ilk ve 3. periyotlarında 8'er sayıda kalan Sarı-Kırmızılılar ise FIBA Kadınlar Euroleague'e ikinci turda veda etti. Avrupa arenasındaki iki temsilcimizi karşı karşıya getiren derbiyi Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, Sarı-Lacivertli yöneticiler Semih Özsoy ile Yasemin Merçil, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, A Milli Kadın Takım Menajeri Canan Erdoğan ve Altyapı Milli Takım Koordinatörü Çiğdem Oktay da izledi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe; Ivana Matovic, Nevriye Yılmaz ve Esmeral Tunçluer'in basketleriyle 7-0'lık seri yakaladı. Sarı-Lacivertliler, Bahar Çağlar'ın isabetinin ardından 7-0'lık bir seriye daha imza atarak skoru 2-14'e getirdi. Donneka Hodges'ın üçlüğüyle nefes alan Galatasaray Medical Park, Esmeral'in uzak mesafeli basketine de Gülşah Gümüşay ile yanıt verdi. Fakat konuk ekip, Angel McCoughtry'nin turnikesiyle ilk periyodu 8-19 önde tamamladı.

Nevriye Yılmaz ve Seimone Augustus'un karşılıklı sayılarıyla açılan ikinci çeyrekte Anete Jekabsone'un basketi farkı 15'e yükseltti. Sarı-Kırmızılılar, Sylvia Fowles'un turnikesiyle durumu 12-25 yaptıktan sonra Fenerbahçe, Matovic - Jekabsone ikilisiyle 7-0'lık seri yakaladı. Fowles'un çabasına rağmen Jekabsone ile sayı üretmeye devam eden Sarı-Lacivertliler, son 4 dakikaya 18-35 üstün girdi. Ev sahibi, Bahar Çağlar'ın orta mesafeli isabetiyle serisini 6-0'a taşıdı ve farkı 15'e indirdi. Ancak konuk ekip yine Matovic ve Jekabsone ile basketler bularak skoru 20-40'a getirdi. Kalan 1 dakika 45 saniyede takımlar sayı kaydedemeyince devre bu sonuçla kapandı.

Üçüncü periyodun ilk basketi Angel McCoughtry'den gelirken, Galatasaray Medical Park 3 dakika 25 saniye süren suskunluğunu Seimone Augustus ile bozdu. Sylvia Fowles ve Anete Jekabsone'un karşılıklı isabetlerinin ardından Ivana Matovic durumu 24-46 yaptı. Ev sahibi Fowles ile oyuna ortak olmaya çalışırken, Matovic'in sorumluluk almasıyla farkın kapanmasını önleyen Fenerbahçe, Esmeral Tunçluer'in üçlüğüyle final çeyreğine 28-55'lik avantajla girdi. Son periyoda Bahar Çağlar'ın basket faulüyle başlayan Sarı-Kırmızılılar, konuk ekibin 6-0'lık serisini Işıl Alben ile durdurdu. Esmeral Tunçluer'in isabetinin ardından ev sahibi; Nihan Anaz, Işıl ve Melisa Can'ın sayılarıyla 6-0'lık seri yakaladı ve skoru 43-63'e getirdi. Nevriye Yılmaz, Donneka Hodges, Anete Jekabsone ve Gülşah Gümüşay'ın karşılıklı basketleriyle süren çeyreğin son 2 dakikasına Sarı-Lacivertlilerin 20 farklı üstünlüğüyle girildi. Kalan sürede Hana Horakova ile sayılar bulan Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndan 51-73 galip ayrıldı ve FIBA Kadınlar Euroleague Çeyrek Finali'ne yükseldi.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Jaroslav Janac (Slovakya), Damir Kunosic (Bosna Hersek), Meka Kupatadze (Gürcistan)

GALATASARAY MEDİCAL PARK (51): Tuğba Palazoğlu, Donneka Hodges 5 (3 asist), Bahar Çağlar 7 (4 ribaund- 1 asist), Işıl Alben 6 (3 ribaund- 1 asist), Gülşah Gümüşay 5 (1 asist), Gintare Petronyte 4 (2 ribaund), Melisa Can 4 (6 ribaund), Nihan Anaz 2, Seimone Augustus 4 (1 asist), Slyvia Fowles 14 (6 ribaund- 2 asist)

FENERBAHÇE (73): Özge Kavurmacıoğlu, Anete Jekabsone 14 (1 ribaund- 1 asist), Hana Horakova 7 (4 ribaund- 1 asist), Birsel Vardarlı 3 (6 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer 16 (7 ribaund- 2 asist), Şaziye İvegin (1 asist), Nevriye Yılmaz 8 (5 ribaund- 4 asist), Ivana Matovic 16 (5 ribaund- 1 asist), Tammy Sutton-Brown 2 (1 asist), Angel McCoughtry 7 (6 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 8-19

2. PERİYOT: 12-21

3. PERİYOT: 8-15

4. PERİYOT: 23-18

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Çeyrek Finalde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement