FIFA Başkanı Blatter, Bosna Hersek'te - Son Dakika
Spor

FIFA Başkanı Blatter, Bosna Hersek'te

FIFA Başkanı Blatter, Bosna Hersek\'te

Blatter, Futbol Federasyonu Başkanı Begiç, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Suşiç ve takım kaptanı Spahiç'e, Uluslararası Hümanistler Ligi adına ''Juan Antonio Samaranch Altın Plaketi'' ta...

10.10.2013 19:22

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı ve Uluslararası Humanistler Ligi Fahri Elçisi Joseph Blatter, Bosna Hersek Futbol Federasyonu Başkanı Elmedin Begiç, Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Saffet Suşiç ve takım kaptanı Emir Spahiç'e, spor aracılığıyla ülkedeki barış ve istikrara sağladıkları katkı nedeniyle  "Juan Antonio Samaranch Altın Plaketi" takdim etti.

Onursal başkanlığını eski Hırvatistan'ın Cumhurbaşkanı Styepan Mesiç'in yaptığı, çoğunluğu Boşnak, Hırvat ve Sırp entelektüellerden oluşan Uluslararası Hümanistler Ligi tarafından barış ve istikrara sağladığı katkılardan dolayı Begiç, Suşiç ve Spahiç'e ödül takdimi için başkent Saraybosna'daki Unitic İş Merkezi'nde tören düzenlendi.

Törende konuşan FIFA Başkanı Blatter, Bosna Hersek'te bulunduğu için duyduğu mutluluğu dile getirerek, futbol milli takımının ödüllendirilmesinden büyük onur duyduğunu ifade etti. Blatter, şöyle konuştu:

"Futbol, saygı, disiplin ve fair-play'e dayanmaktadır. Hümanizm de aynı unsurlara dayanıyor. Bu yüzden Uluslararası Humanistler Ligi'nin Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın ödüllendirilmesine yönelik kararı, doğru bir karardır. Futbol, bu ülkede insanları birleştiriyor, insanlar arasında köprüler kuruyor. Sizin futbolcularınız bu ülkenin en iyi elçileridir."

Dünyanın en büyük hümanistinin Nelson Mandela olduğuna dikkati çeken Blatter, "Mandela'nın, 2010 Dünya Kupası'nda 'İnsanlığı kutluyoruz' mesajını çok iyi hatırlıyorum. Bugün Saraybosna'daki mesajımda, yine insanlığı kutladığımızı söylemek istiyorum" dedi.

Uluslararası Humanistler Ligi Onursal Başkanı Mesiç de gönderdiği mesajda, Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nı kutladı.

Mesiç, mesajında, "Bugün, her zamandan çok barışa ihtiyacımız var. Spor, milletlerin birleşmesinin en iyi yoludur. Safet Suşiç'in başında bulunduğu Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nı tebrik ediyor, 2014 Dünya Kupası'na doğru giden yolda başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Bosna Hersek Futbol Federasyonu Başkanı Begiç de Bosna Hersek'in birleşmesine katkı sağlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, ödülün, kendileri için çok büyük bir başarıyı ifade ettiğini söyledi.

"Dünyanın Bütün Milletlerine, Özgürlük ve Barış" sloganıyla düzenlenen törene, eski Yugoslavya'nın efsane futbolcusu ve teknik direktörü Ivitsa Osim ve spor camiasından çok sayıda konuk katıldı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Spor FIFA Başkanı Blatter, Bosna Hersek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement