Gaziantepli Halterciler Şampiyon Oldu - Son Dakika
Spor

Gaziantepli Halterciler Şampiyon Oldu

Gaziantepli Halterciler Şampiyon Oldu

Uganda'da düzenlenen 'Uluslararası İslami Birlik Halter Turnuvası'na katılan Gaziantepli halterciler 6 altın madalya kazanarak memleketlerine döndü.

08.04.2014 10:25  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uganda'da düzenlenen 'Uluslararası İslami Birlik Halter Turnuvası'na katılan Gaziantepli halterciler 6 altın madalya kazanarak memleketlerine döndü.

Uganda'nın Kampala şehrinde düzenlenen 'Uluslararası İslami Birlik Halter Turnuvası'na bu yıl Türkiye'den 11 sporcu katıldı. Turnuvada mücadele eden 2 erkek sporcu ise Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nden katıldı. Müsabakada 77 kiloda Abdülmuttalip Dökmetaş koparmada 127 kilo, silkmede 145 kilo, toplamda 272 kiloya ulaşarak 3 altın madalya kazandı. 105 kiloda podyuma çıkan Gaziantepli Şaban Ayhan ise koparmada 141 kilo, silkmede 175 kilo, toplamda 316 kilo kaldırarak 3 altın madalyanın sahibi oldu.

Turnuvada başarılı sonuçlar alan halterciler, 6 altın madalya ile Gaziantep'e döndü. Sporcular gösterdikleri başarıyla Türkiye'nin uluslararası müsabakalarda başarısına başarı kattı.

Sporcuların 6 altın madalya kazandıklarını belirten Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, "Bu haltercilerimiz aldıkları derecelerle hem ülkemizi hem de Gazi şehrimizi en iyi şeklide temsil ederek, 6 altın madalya kazandırdılar. Biz inanıyoruz ki, Gaziantep böyle daha nice sporcular yetiştirerek adını sporda da markalaştıracaktır. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Sporcularımızı bir kez daha tebrik ederek nice başarılara imza atarak bizleri gururlandıracaklarından şüphemiz yoktur" dedi.

Turnuvaya Türkiye'den 7 bayan sporcunun da katıldığı öğrenildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gaziantepli Halterciler Şampiyon Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement