Gençler'de "Gladyatör" Defteri Kapandı - Son Dakika
Spor

Gençler'de "Gladyatör" Defteri Kapandı

Gençler\'de "Gladyatör" Defteri Kapandı

Halil İbrahim Avşar - Gençlerbirliği'ne devre arasında kiralan Belçikalı golcü Björn Vleminckx, yeni sezonda başkent ekibinde forma giymeyecek.

24.05.2013 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halil İbrahim Avşar - Gençlerbirliği'ne devre arasında kiralan Belçikalı golcü Björn Vleminckx, yeni sezonda başkent ekibinde forma giymeyecek.

Ara transfer döneminde Belçika'nın Club Brugge takımından kiralan ve kısa sürede atığı gollerle kırmızı-siyahlı taraftarların sevgisini kazanan Vleminckx ile Gençlerbirliği'nin yolları ayrıldı.

Gençlerbirliği Genel Menajeri Cem Onuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada,

"Club Brugge'le anlaşmamıza rağmen Vleminckx'in menajeri sürekli fiyat artırınca bu transferi çarşamba günü itibarıyla kapattık" dedi.

Belçikalı golcüyü takımda tutmak için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Onuk, "Maalesef transferi olumlu sonuçlandıramadık. Vleminckx'in menajeri süreci tıkadı" diye konuştu.

Onuk, Vleminckx'in yerine yeni bir forvet oyuncusu alacaklarını sözlerine ekledi.

-Çapa ile aynı uçakta gelmişti-

Vleminckx'in devre arasında Gençlerbirliği'ne katılmasında, başkent temsilcisiyle sezon sonunda yollarını ayıran teknik direktör Fuat Çapa'nın katkısı olmuştu.

"Gladyatör" lakaplı futbolcu, ara transfer döneminde uzun yıllar Belçika'da takım çalıştırmış Çapa ile aynı uçakla başkente gelmiş ve kendisini sezon sonuna kadar kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzalamıştı.

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kayseri Erciyesspor ile anlaşan Çapa'nın, Velminckx'i de bu kulübe transfer edeceği iddia edilmişti.

-Gençlerbirliği'nin "en golcüsü"-

Kırmızı-siyahlı takıma bedelsiz olarak katılan Belçikalı forvet Vleminckx, ligin ikinci yarısından Gençlerbirliği'nin gol yollarındaki en etkili ismi oldu.

Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 16 maçta 9 gol atan "Gladyatör", başkent ekibinde yarım sezon forma giymesine rağmen Gençlerbirliği'nin en golcü futbolcusu olmayı başardı.

Başkent temsilcisinin deplasmanda Medical Park Antalyaspor'u 5-3 yendiği karşılaşmada, 4 kez rakip fileleri havalandıran Vleminckx, kırmızı-siyahlı formayla ligde çıktığı ilk maçta adından söz ettirdi.

Son vuruşlardaki başarısıyla ön plana çıkan 27 yaşındaki Belçikalı golcü, Gençlerbirliği'nin sahasında Mersin İdman Yurdu'nu 3-1'lik skorla geçtiği maçta takımının ilk golüne imza attı. Vleminckx, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı yıkan isim olmayı da başardı. "Gladyatör", maçtaki tek golü atarak kırmızı-siyahlılara üç puanı getirdi.

Vleminckx, Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor ve Fenerbahçe karşılaşmalarını da boş geçmedi.

-Kafasını kullandı-

Vleminckx, Spor Toto Süper Lig'de attığı 9 golün 6'sını kafa vuruşuyla gerçekleştirdi.

Medical Park Antalyaspor'a kafayla 2 gol kaydeden Belçikalı golcü, Mersin İdmanyurdu, Galatasaray, Kardemir Karabükspor ve Fenerbahçe maçlarında da

"kafasını çalıştırarak" rakip fileleri sarstı.

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençler'de 'Gladyatör' Defteri Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement