İhlas Koleji, Başarıya Doymuyor - Son Dakika
Spor

İhlas Koleji, Başarıya Doymuyor

İstanbul Okullararası 13-14 yaş Serbest Stil Güreş Şampiyonası'nda Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Güreş Takımı İstanbul ikincisi oldu ve İhlas Koleji sportif başarılarına bir yenisini daha ekledi.

14.02.2012 15:41

İstanbul Okullararası 13-14 yaş Serbest Stil Güreş Şampiyonası'nda Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Güreş Takımı İstanbul ikincisi oldu ve İhlas Koleji sportif başarılarına bir yenisini daha ekledi.

"SAĞLAM KAFA, SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR"

Son zamanlarda İhlas Koleji'nin sportif anlamda adını sıkça duyurduğunu belirten Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin Kazaz, "İhlas Eğitim kurumları 15 yıllık geçmişinde Hem akademik anlamda hem de sportif anlamda Türkiye'ye damgasını vurdu diyebiliriz. Bunların bir kaçını saymak gerekirse Judoda ve özellikle güreşte, hem İstanbul, hem Marmara hem de Türkiye Şampiyonlukları son 10 yılda İhlas Koleji'nin elinde. Bunun yanında basketbolda İhlas Koleji Spor Kulübümüz İstanbul A

liginde mücadelesine devam ediyor. Yine ferdi anlamda eskrimde, yüzmede Türkiye şampiyonlukları mevcut. Judo'da Kevser Çelik Trabzon'da yapılan Gençlik Olimpiyatlarında Türkiye'ye madalya kazandıran tek sporcu olarak bizim gururumuz oldu. Spora verdiğimiz önemde 'sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' ilkesiyle hareket etmekteyiz" dedi.

Spor Kulüplerinin faliyette olduğunu dile getiren Kazaz, "Türkiye'de yeni yeni gelişmekte olan binicilik, tabiki bu binicilik Ata sporumuz olmakla birlikte ülkemizde fazla yaygın değil. Fakat biz biniciliğe yine okçuluğa çok önem veriyoruz. Okçuluk kulübümüz şu anda faaliyettedir. Yüzme, basketbol, judo güreş dallarında çalışmalarımız devam ediyor. İhlas Eğitim Kurumları sporcunun hem akademik tarafının, hem ahlaki tarafının hem de sportif tarafının birlikte gelişmesini sağlayan bir kurumdur" ifadelerini

kullandı.

Sebahattin Kazaz güreşte elde edilen İstanbul ikinciliği başarısına değinerek sözlerine şöyle devam etti:

"Milli güreşçi olan antrenörlerimiz, öğrencilerimizle özel çalışma programları gerçekleştirmektedir. Bunun sonucunda gerek İstanbul, gerekse Türkiye genelinde dereceye girerek büyük başarılar elde etmektedirler. Bu sene kısıtlı sayıda olan öğrencilerimiz ile İstanbul ikincisi olduk. Daha önceki yıllarda İstanbul şampiyonluğumuz var. Gelecekte elde ettiğimiz İstanbul şampiyonluğumuzu Türkiye Şampiyonluğuna taşıyacağız. Sadece Güreşte değil Judo da yine Türkiye şampiyonluğumuz ve Balkan şampiyonluklarımız

var. Kişisel savunma branşlarından Judo'yu çok önemsiyoruz. Sportif olarak geleceğe yönelik beklentilerimiz Türkiye şampiyonluklarını aşıp, Balkan ve milli takıma daha çok öğrenci vermektir"

"HEDEFİMİZ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA KÜRSÜYE ÇIKMAK VE MİLLİ TAKIMA ADAM YETİŞTİRMEKTİR"

Antrenör Şenol Özkan, İhlas Koleji'nin diğer branşlara göre güreşe fazla önem verdiğini belirterek, "Güreşte belli bir başarıyı elde etmek güç, diğer branşlardaki gibi kolay değil. Biz geçen sene İhlas Koleji olarak Türkiye Şampiyonu çıkardık. Hedefimizde bu sene Türkiye şampiyonu çıkarmak. Kısa bir çalışma diliminin sonrasında takım halinde İstanbul ikinciliği elde ettik. 1 gümüş madalya 2 bronz bir 5.'lik ve bir 7.'lik alarak takım halinde İstanbul ikincisi olduk" şeklinde konuştu.

Bundan sonraki hedeflerini açıklayan özkan şu ifadelere yer verdi:

"Takım halindeki İstanbul ikinciliğinden sonra gruplarda ve Türkiye şampiyonasında kürsüye çıkmak ve milli takıma adam yetiştirmektir. İhlas Koleji'nin destekleri devam ettiği sürece İnşallah biz de başarılarımıza devam edeceğiz"

"HEDEFİMİZ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLMAK VE MİLLİ TAKIMDA YER ALMAK"

İstanbul Okullararası 13-14 yaş Serbest Stil Güreş Şampiyonası'nda kürsüye çıkan genç sporcular Enes Eğmez, Nazif Emre Öztürk ve Şuayip Yiğit İlhan, amaç ve hedeflerinin Türkiye şampiyonu olmanın ve illi Takım'da yer almanın olduğunu söylediler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İhlas Koleji, Başarıya Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement