İstanbul'da Karate Şöleni - Son Dakika
Spor

İstanbul'da Karate Şöleni

İstanbul\'da Karate Şöleni

Dünya Şampiyonası öncesi en önemli hazırlık turnuvası olarak gösterilen Karate 1 Premier Lig İstanbul ayağı, 6 7 Eylül tarihlerinde yapılacak Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: "Toplam 57 katılımcı ülke ile rekor kıran, 600'e yakın sporcunun yer alacağı çok ciddi bir turnuva olacak"

04.09.2014 12:51

Karate 1 Premier Lig'in İstanbul ayağı 6-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Almanya'nın ev sahipliğinde kasım ayında düzenlenecek Dünya Karate Şampiyonası öncesi en önemli organizasyonlardan biri olarak gösterilen turnuvanın basın toplantısı, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, turnuva direktörü Levent Aydemir, Karate Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Erçin ve milli sporcular Serap Özçelik ile Enes Erkan'ın katılımlarıyla Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Levent Tesisleri'nde yapıldı.

Delihasan, yaptığı açıklamada, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda düzenlenecek olan etkinliğin, Türkiye'de gerçekleşen en prestijli turnuvalardan biri olacağını belirterek, "Toplam 57 katılımcı ülke ile rekor kıran, 600'e yakın sporcunun yer alacağı çok ciddi bir turnuva olacak. Bizim açımızdan bir çok yönden önem taşıyor" dedi.

Karate 1 Premier Lig içinde en geniş katılımlı turnuva olarak da dikkati çeken organizasyonun, Dünya Şampiyonası öncesi önemine vurgu yapan Delihasan, "Dünya Şampiyonası öncesi kendimizi tartacağımız, eksiklerimizi görebileceğimiz ve tamamlayabileceğimiz çok büyük bir test niteliği taşıyor. Burada alacağımız madalyalar tabii ki önemli ama eksiklerimizi görmek çok daha önemli. Çünkü oldukça zorlu geçecek bir Dünya Şampiyonası bizi bekliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Delihasan, turnuvaya Türkiye'nin 30'u milli olmak üzere 100'e yakın sporcuyla katılacağını kaydetti.

İbrahim İlhami Koç, bu tip organizasyonların genç sporculara örnek teşkil edeceğini vurgularken, İsmail Özbayraktar ise bu tip geniş katılımlı bir turnuvaya destek vermekten dolayı gurur duyduklarını aktardı.

Milli sporculardan Sedap Özçelik, turnuvanın Dünya Şampiyonası yolunda kendilerine referans olacağını dile getirirken, Enes Erkan da değerlendirmesinde, "Ne kadar kaliteli bir turnuva olursa, Dünya Şampiyonası'na o kadar iyi hazırlanırsınız. En önemli rakiplerimiz buraya gelecek. Eksiklerimizi görmemiz açısından büyük önem taşıyor. Çalışmalarımız sonucunda, Dünya Şampiyonası'na hem erkeklerde hem de kadınlarda zirvede tamamlayacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, turnuvanın tamamının internet üzerinden canlı olarak izlenebileceği de vurgulandı. Ayrıca, ümitler, gençler ve veteranlar kategorilerinde düzenlenecek İstanbul Open Karate Turnuvası ise yarın yine Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İstanbul'da Karate Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement