ITU Avrupa Kupası'nda İlk Etap Yarışları Antalya'da Yapıldı - Son Dakika
Spor

ITU Avrupa Kupası'nda İlk Etap Yarışları Antalya'da Yapıldı

ITU Avrupa Kupası\'nda İlk Etap Yarışları Antalya\'da Yapıldı

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen ITU Avrupa Kupası, Antalya'da yapıldı.

03.04.2011 19:40

Türkiye Triatlon Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen ITU Avrupa Kupası, Antalya'da yapıldı. Erkeklerde ilk etabı Fransız sporcu Yohann Vicent kazanırken, bayanlarda ise İrlandalı Aileen Morrison ilk etabı birinci tamamladı. Yarışlarda Zülfü Karabulut finişi gören tek Türk sporcu oldu.

Konyaaltı'ndan verilen startla başlayan yarışa erkeklerde 74 sporcu katıldı. Olimpik mesafede koşulan yarışta sporcular, bin 500 metre yüzdükten sonra bisikletle Konyaaltı B Migros Kavşağı'na kadar 6 tur atıp 40 kilometreyi tamamladı. Daha sonra bisikleti bırakıp koşuya geçen sporcular, Antalya Limanı yönündeki 2,5 kilometrelik parkuru 4 kez kat edip varış noktasına ulaştı. Yarışı, 61 sporcunun tamamlamayı başarırken, Yohann Vicent, 1.41.58'lik derecesiyle birinciliği elde etti. İkinci aynı ülkeden 1.42.01'lik derecesiyle Frederic Belaubre, üçüncü 1.42.02'lik derecesiyle Rostyslav Pevsov oldu. Zülfü Karabulut, 1.52.34'lük dereceyle yarışı 59. sırada tamamlayarak finişi gören tek Türk sporcu oldu. Onur Calp, Zekeriya Yücetürk ve Kemal Çobanyıldızı yarışı terk ederken, bisiklette tur yiyen Samet Büyükzöngür diskalifiye oldu.

36 sporcunun katıldığı bayanlarda ise sporcular bin 500 metre yüzdükten sonra bisikletle Konyaaltı B Migros Kavşağı'na kadar 6 tur atıp 40 kilometreyi tamamladı. Daha sonra bisikleti bırakıp koşuya geçen sporcular, Antalya Limanı yönündeki 2,5 kilometrelik parkuru 4 kez kat edip varış noktasına ulaştı. Yarışta birinciliği İrlandalı Aileen Morrison, 1.51.01'lik derecesiyle elde etti. İkinci 1.51.20'lik derecesiyle Slovakya'dan Mateja Simic, üçüncü 1.51.36'lık derecesiyle Almanya'dan Anne Haug oldu. 30 triatletin finişi gördüğü yarışta Türk sporcular Emel Yıldırım ve Çiğdem Gülgeç bisiklet, Berrak Mutlu ise koşu etabında yarışı terk etti. Yarışı tamamlayan tüm sporculara Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, federasyonun onursal başkanı Halil Kılıçoğlu ile Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer tarafından madalya verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor ITU Avrupa Kupası'nda İlk Etap Yarışları Antalya'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement