Jerome Champagne, FIFA Başkanlığı'na Aday - Son Dakika
Spor

Jerome Champagne, FIFA Başkanlığı'na Aday

Jerome Champagne, FIFA Başkanlığı\'na Aday

Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, 2015'te yapılacak seçimde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

20.01.2014 16:45

Eski Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, 2015'teki seçimde FIFA Başkanlığı'na adaylığını koyduğunu açıkladı.

Eski Fransız diplomat Champagne, başkent Londra'da düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıl İsviçre'de yapılması planlanan FIFA Başkanlık seçimi için aday olduğunu belirterek, "Farklı bir FIFA'ya ihtiyacımız var. Daha demokratik, daha saygın, daha iyi davranış sergileyen ve daha fazla çalışan bir FIFA'ya" diye konuştu.

55 yaşındaki eski FIFA yönetecisinin adaylığını açıkladığı toplantıda, futbolun yaşayan efsanelerinden Brezilyalı Pele'nin, önceden kayda alınmış bir video mesajı gösterildi. Görüntüde, Champagne'in adaylığına destek verdiğini belirten Pele'nin şu sözleri yer aldı:

"Futbolun geleceği için büyük önem taşıyan bu tartışmadan uzak kalamayacağım. Bu nedenle Jerome Champagne'i ve vizyonunu destekliyorum. Futbol bu günlerde birçok başarının tadını çıkarıyor. Ancak herkesin yararına bir vizyonu olan, güçlü ve demokratik bir FIFA yönetimine gereksinimden kaynaklı birçok sorunla da karşı karşıya."

Mesajda, FIFA'nın geçmişteki başarılarına devam etmesi gerektiğini vurgulayan Pepe, "Turnuvalarını ve Dünya Kupası'nı tüm ülkelere taşımalı. Aynı zamanda gelişim programlarına devam etmeli. Kendisini 21. yüzyıla, bugünün dünyasına adapte etmeli" ifadelerini kullandı.

1983 ile 1998 yılları arasında Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulunan Champagne'in FIFA serüveni, Fransa'da düzenlenen 1998 Dünya Kupası'nın ardından başladı. Fransa 1998'de, Diplomatik Danışman ve Organizasyon Komitesi Protokol Başkanlığı görevini üstlenen Champagne, 1999'da 11 yıllık FIFA kariyerine adım attı.

Champagne, 1999-2002 yıllarında FIFA Başkanı Uluslararası Danışmanı, 2002-2005 yıllarında Genel Sekreter Yardımcısı, 2005-2007 yıllarında Başkan Temsilcisi ve 2007-2010'da ise Uluslararası İlişkiler Direktörü olarak çalıştı.

Champagne, 2010'dan bu yana Kosova, Filistin, Kongo ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerin futbol federasyonlarında bağımsız danışman olarak çalışmalarını sürdürüyordu.

Champagne'in, özellikle genel gekreter yardımcılığı süresince yakın ilişki kurduğu FIFA Başkanı Sepp Blatter'in, 2015'te adaylığını tekrardan koyup koymayacağı halen belirsiz. Hala devam eden 4. döneminin, son dönemi olduğunu söyleyen 77 yaşındaki Blatter'in, FIFA Başkanlığı'na adaylığını koyup koymayacağını haziran ayında düzenlenecek FIFA Kongresi'nden hemen önce açıklaması bekleniyor.

Bu arada UEFA Başkanı Michel Platini'ninde FIFA Başkanlığı için aday olma ihtimali yüksek. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Jerome Champagne, FIFA Başkanlığı'na Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement