Kepez'de Başpehlivan Ekrem Yavuz - Son Dakika
Spor

Kepez'de Başpehlivan Ekrem Yavuz

Kepez\'de Başpehlivan Ekrem Yavuz

Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde bu yıl 45'incisi düzenlenen 'Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ekrem Yavuz kazandı.

20.05.2013 15:35

Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nde bu yıl 45'incisi düzenlenen 'Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ekrem Yavuz kazandı.

Kepez Beldesi Futbol Sahası'nda düzenlenen güreşlere 170 pehlivan katıldı. Havanın sıcak olmasına rağmen yaklaşık 2 bin kişinin izlediği güreşleri, CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ile çok sayıda güreş ağası da takip etti. Güreş ağalığını ise 50 bin lira ile geçen yıl olduğu gibi işadamı Yahsem Korkmaz kazandı.

Büyük çekişme içinde geçen yağlı güreşlerde başpehlivanlık için 24 güreşçi mücadele etti. Finalde ise 2004, 2007 ve 2008 yıllarında Kırkpınar Başpehlivanı olan Recep Kara ile Ekrem Yavuz karşı karşıya geldi. Yaklaşık bir saat süren güreşin sonunda, uzatmalarla birlikte Recep Kara'nın toplamda 3 ihtarla oyun dışı kalması sonucu 45'inci Kepez Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Ekrem Yavuz oldu. Dereceye giren güreşçilere çeşitli hediyeler verildi.

Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan, bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Mutan, "Kepez güreşleri her yıl daha da gelişerek sürüyor. Türkiye çapında bu branşta ismini duyuran bir belde haline geldik. Güreşçilerde Kepez'e ayrı önem veriyorlar. İlerleyen yıllarda daha güzel yağlı güreşler yapmak için çalışmalarımız sürecek" dedi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Kepez'de Başpehlivan Ekrem Yavuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement