Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Trabzonspor, Bursaspor karşısında iki defa geriye düştüğü maçtan 1 puanı kurtarırken, spor yazarları bordo-mavili ekibin sezonun en iyi mücadelelerinden birini verdiği bir gecede puan kaybettiğini yazdı.

17.12.2013 11:16

Cemal Ersen - Milliyet

Trabzonspor açısından son dönemlerin en olumlu görüntüsü, ikinci defa geriye düşmesine karşın maçtan kopmaması, şoku atlattıktan sonra eşitlik sayısı için takım olarak arzulu olmasıydı. Henrique'nin yerine oyuna dahil olan Emre için de bir şanstı bu maç. Formayı kapabilmesi, rüştünü kanıtlayabilmesi önemliydi. O da bu şansını iyi kullandı ve takımının kendi sahasında 11 haftalık yenilmezlik unvanını yitirmesine izin vermedi. Avrupa dönüşlerinde futbol olarak sıkıntı yaşayan Trabzonspor, dün akşam takım olarak pozitif bir oyun sergiledi. Maçı hiç bırakmadı, son ana dek kazanabileceği duygusunu sahaya yansıttı. Bordo-mavili ekip adına artı hanesine yazılacak bu görüntü, gelecek için de umut verdi.

Trabzon galibiyeti unuttu

Necmi Perekli - Fotomaç

Sahada Colman'dan başka futbol oynayan bir Allah'ın kulu yok. Bir de "Taraftar neden maçlara gelmiyor" diye kızıyoruz. Bu futbolun nesine gelecekler ki? Trabzonspor biraz derli toplu oynasa yeşili gitmiş sadece beyazı kalmış Bursaspor'u rahat bir şekilde yenerdi. Ama böyle bir takımla sahanda berabere kaldığın için sevinir hale geliyorsun. Şimdi gelin haftaya oynanacak Galatasaray karşılaşmasının keyifli geçeceğine inandırın bizi. Nasıl olacaksa? Özellikle ikinci yarıda ne oyun disiplini ne de oyun düzeni kaldı. Bunu mantıklı bir şekilde açıklamak zor... Mustafa hoca vakit kaybetmeden bu problemin çözümünü bulmalı.

Lütfü Özel - Vatan

İkinci yarı da hemen hemen ilkinin kopyası şeklinde dikkat çekti. Trabzon Olcan ve Yusuf'un taşıdığı toplarla rakip kaleyi sıkıştırmaya devam etti. Bursa defansında Serdar'ın da ekstra katkısıyla oluşan direnç ev sahibi ekip için net pozisyonların oluşmasına uzun süre engel oldu. Buna karşılık yine arkada boşluklar oluştu. Çabuk ve ayağa isabetli paslarla çıkan Bursa Trabzon'a zor anlar yaşatmaya devam ederken ikinci golü de buldu. Bamba'nın ilk yarıda hakemle yaşadığı polemiğin tedirginliğiyle Akçay tarafından oyundan alınmasının defans balansını bozduğunu, golün de bu yüzden kolay yendiğini belirtmek gerekir. Son dakikada gelen beraberlik golü ise hiç şüphe yok Trabzon için adalet anlamı taşıyordu.

"1 puan da olumlu"

Hakan Can - Fanatik

Sabah kurada UEFA Ligi'nin en büyük favorisiyle eşleşiyorsun. Akşam, gol pozisyonlarında bariz üstünlüğün var. Atamıyor, Frey'i geçemiyor, kendi kalene de bir gol atıp maçta 2 puan kaybediyorsun.  Şut, kaleyi tutan şut, pas, topa sahip olma gibi pek çok istatistikte bariz bir üstünlük kuran Trabzonspor'un bu maçtan 2 puan kayıpla ayrılması Frey ve 25 saniyeye sığan mükemmel Bursaspor atağıyla açıklanamaz. Futbol şansı denilen tam da bu işte… Bursaspor da eleştiriyi hak ediyor. İyi bir takım, İyi oynamasa da yakaladığı üstünlüğü her iki devrenin son dakikalarında gol yiyerek harcamaz

Cengiz Tokgöz - Fotomaç

Bursaspor orta alanı çok iyi elinde tuttu. Trabzonspor'un savunma sevmeyen orta alan oyuncuları ayaklarına top bekledi. Yusuf'un şutunda topun direkten dönmesi şanssızlıktı. Tribünler 61'de konfetiye hazırlanırken kalesinde golü gördü. Daum hamle yaparken, Akçay oyunu izliyordu. Adrian'ın girişi takımı hareketlendirdi. Telaşla ne yaptığını bilmeyen Trabzonspor'a karşı yeşil- beyazlılar kale önünde duvar ördü. Ancak, Olcan'ın asisti ile Emre puanı kurtardı. Nefesleri kesen maçın son dakikalarında Trabzonspor atak üstüne atak yaptı ancak gole uzanamadı ve takımlar puanları paylaştı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement