Korfbol Milli Takımı, Avrupa Elemeleri Müsabakasına Hazır - Son Dakika
Spor

Korfbol Milli Takımı, Avrupa Elemeleri Müsabakasına Hazır

Korfbol Milli Takımı, Avrupa Elemeleri Müsabakasına Hazır

Korfbol Milli Takımı, 18-19 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası Eleme Müsabakalarında ülkemizi temsil edecek.

16.10.2013 12:17  Güncelleme: 12:20

Türkiye'yi temsil edecek olan Korfbol Milli Takımı, 18-19 Ekim tarihlerinde Hollanda'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası Eleme müsabakaları için kamp sürecini tamamladı.

Korfbol Milli Takımı, 18-19 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası Eleme Müsabakalarında ülkemizi temsil edecek. Elemeler, 2 grup ve 6 takımdan oluşacak. Türkiye, İrlanda ve Yunanistan Milli takımları ile mücadele edecek.

"TÜRKİYE'YE İKİNCİ BİR BAYRAM YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Korfbol 2014 Avrupa Şampiyonası eleme müsabakalarına hazırlıkların son aşamasına gelindiğini belirterek, "Yaklaşık 20 gün önce birinci kampımızı tamamladık. Bu 10 günlük kamp süreciyle kampımızı tamamlayıp perşembe günü Hollanda'ya gidiyoruz. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu olarak, adı üzerinde henüz yeni gelişen ve tanınan Korfbol, Türkiye'de hak edilen ivmeyi oluşturduğunu düşünüyoruz. Çok güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Bu noktada elimizden gelen imkanları verdik. Sporcularımız gerçekten iyi durumdalar. Eleme müsabakalarından finale çıkarak Türkiye'ye ikinci bir bayram yaşatmak istiyoruz. Gruplar belli ikişer gruptan 6 ülke var. Bizim grubumuzda Türkiye, İrlanda ve Yunanistan var. Diğer grupta ise Galler, Romanya ve Fransa'dan oluşuyor. Bu ülkeler güçlü ülkeler, Türkiye Korfbol'a profesyonel olarak son yıllarda ilk defa bu kadar ciddi hazırlanıyor" dedi.

"BİZ İLK ÜÇE GİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Günde çift antrenman yaptıklarını ve elemeleri geçeceklerine inandıklarını ifade eden Korfbol Milli Takım Antrenörü Yüksel Abdikoğlu ise, "İkinci kamp periyodumuz oldu. Yaklaşık 6 gündür sporcularımızla müsabakaya hazırlanıyoruz. Günde çift antrenman yapıyoruz. Diğer takımları milli takım düzeyinde inceleme şansımız olmadı. Bu bizim ikinci Avrupa Eleme Şampiyonası müsabakalarımız. Şansımız yüksek. 6 takım var. Biz ilk üçe girmek için uğraşıyoruz. İkili grup var ve ilk ikiye girenler çapraz eşleşip oynayacak ve genel klasmanda ilk üç sıraya girip 2014 Avrupa şampiyonası finallerine gitmeye çalışacağız" diye konuştu.

Milli sporcuların yoğun şekilde çalıştıklarını söyleyen antrenör Abdikoğlu, "Arkadaşlarımız çalışma performansı yüksek seviyede ve kazanmaya odaklı bir takımımız var. Ufak tefek sakatlıklarımız var. 2 gün dinlenecekler müsabakalara kadar bir şeyleri kalmaz" dedi.

"TURNUVADAKİ TAKIMLAR BİZİM SEVİYEMİZDE VE BİZDEN AZ SEVİYEDEKİ TAKIMLAR"

Taktiksel bir antrenman yaptıklarını ilk üçün içerisine girip Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek istediklerini belirten milli sporcu Koray Çınar, "Genelde oyun sistemlerimiz var ona göre antrenmanlarımız gerçekleşiyor. Avrupa elemelerinde şansımız yüksek. Oraya gelen takımlar bizim seviyemizde ve bizden az seviyedeki takımlar. Daha önce oradaki kulüp takımlarıyla karşılaştık. Onların gücünü biliyoruz. Galler ve İrlanda diğer takımlara göre güçlü ama orada ilk üçe girip 2014 yılında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacağımıza eminim" ifadesini kullandı.

"ELEMELERDE BAŞARILI OLMAK İÇİN TAKTİKSEL VE TEKNİK ANTRENMANLAR YAPIYORUZ"

Avrupa elemelerini geçip 2014 yılında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmak istediklerini söyleyen milli sporcu Cevriye Sel, "Bu ikinci kampımız. Daha önce bir eleme kampı geçirdik. Bir haftadır Avrupa Eleme Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Elemelerde başarılı olmak için Taktiksel ve teknik antrenmanlar yapıyoruz. Şansımız yüksek daha önce de geçmiştik ve Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazanmıştık. Yine aynı şekilde olacağını düşünüyorum. Başarıyla döneceğiz" dedi.

"ERKEKLERİN GÜCÜYLE, KADINLARIN ÇABUKLUĞU BİRLEŞTİĞİ ZAMAN ORTAYA ÇOK GÜZEL ŞEYLER ÇIKIYOR"

Hiçbir sporda erkek ve bayanın birlikte oynamadığını belirten Sel, "Erkeklerin gücüyle, kadınların çabukluğu birleştiği zaman ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. Hem erkek hem de bayan seyirci açısından da aslında ilgi odağı tribüne seyirci toplama acısından. Bazen sert bazen ise estetik pozisyonlar olabiliyor o yüzden eğlenceli bir spor" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Korfbol Milli Takımı, Avrupa Elemeleri Müsabakasına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement