Meulensteen'in Zor Sınavı - Son Dakika
Spor

Meulensteen'in Zor Sınavı

Meulensteen\'in Zor Sınavı

Fulham'da yeni transferler ile birlikte oluşturulacak takımın performansı merakla beklenirken menajer Rene Meulensteen geldiği gibi gidebilir.

05.02.2014 00:22  Güncelleme: 00:49

Geçtiğimiz Aralık ayında Fulham'a menajer olan Hollandalı teknik adam, daha önce üst düzeyde birinci adamlık tecrübesi olmamasına karşın bu ağır görevi üstlenmişti. Martin Jol'e yardımcı olması amacıyla geldiği kulüpte bir anda terfi eden Meulensteen, sonradan kendisine yardım etmeleri için adeta bir ekip kurdu.

Tecrübeli antrenör Ray Wilkins'i yanına alan tecrübesiz menajer, bizzat kendi talebiyle İngiliz futbol adamı Alan Curbishley'i yönetici olarak kulübe getirdi. Şimdilerde ise tıpkı kendi aldığı terfi gibi koltuğunu kıymetlisi Curbishley için kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya.

Hollandalı Rene Meulensteen'den çok daha tecrübeli olan Alan Curbishley, uzun süredir takım çalıştırmıyor ama geçmişte Charlton Athletic ve West Ham United ile ligde kalma mücadelesi vermiş bir isim. Kulübün patronu Shadid Khan ise menajer Meulensteen'e tam destek verdiğini açıklasa da takım Martin Jol'ün kovulduğu günden ileride değil.

Kırılgan savunma

Savunma sorunlarını bir türlü aşamayan, takım organizasyonunu oturtamayan Fulham çok kolay mağlup edilebiliyor. Her takım baştan işi sıkı tutarsa eğer, oyunun ikinci yarısında rakibinin çözüleceğini biliyor. Nitekim son Southampton maçının ilk yarısında Fulham girdiği pozisyonları atamayınca konuk ekip ikinci yarıyı tümden domine etti ve maçı 0-3 kazandı. Teknik bir meseleden ziyade takımın atmosferi ile alakalı olması ihtimali daha yüksek olan bu durum, belki de yeniden hoca değişimi ile yoluna sokulmak istenebilir.

Fakat Rene Meulensteen'in bir - iki maç daha kredisi var. Çok sayıda transfer yapan ve verimsiz, yüksek maaşlı oyuncularından birkaçını gönderen Fulham, önce Ocak transfer döneminin karşılığını görmek istiyor. Yeni isimlerin soyunma odasındaki havayı yükseltmesi beklenirken saha içerisinde de kalite artışı ile çıkışa geçmeyi planlıyorlar. Nitekim tren kaçmak üzere…

Fulham'ın Ocak transferleri

Gelenler:

Clint Dempsey (Seattle Sounders) Kiralık, forvet

William Kvist (VfB Stuttgart) Kiralık, orta saha

Lewis Holtby (Tottenham Hotspur) Kiralık, orta saha

John Heitinga (Everton) Bedelsiz, stoper

Konstantinos Mitroglou (Olympiakos) 12 milyon sterlin, santrfor

Gidenler:

Bryan Ruiz (PSV Eindhoven)Kiralık, forvet

Aaron Hughes (Queens Park Rangers) Kiralık, stoper

Philippe Senderos (Valencia) Bedelsiz, stoper

Dimitar Berbatov (Monaco) Kiralık, santrfor

Topladığı 19 puanla ligin son sırasında bulunan Fulham, hafta içi FA Cup'ta Sheffield United ile karşılaştıktan sonra Pazar günü Manchester United deplasmanına konuk olacak.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Meulensteen'in Zor Sınavı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement