Mhk Başkanı Namoğlu: "Var'ı Tek Bir Merkezden Yönetme Kararı Aldık" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mhk Başkanı Namoğlu: "Var'ı Tek Bir Merkezden Yönetme Kararı Aldık"

Mhk Başkanı Namoğlu: "Var\'ı Tek Bir Merkezden Yönetme Kararı Aldık"
01.08.2018 16:50

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin, Riva'daki merkezden uygulanacağını belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar  Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen VAR tanıtım toplantısında konuşan  Namoğlu, şunları söyledi:
"VAR'ı merkezden yöneteceğiz. Almanya'da merkezden yönetiliyor,  İtalya'da ise altyapıları yeterli olmadığı için statlardaki odalardan yönettiler.  Yapmış olduğumuz deneylerde, şehirlerden ışık hızıyla gelen görüntüler  neticesinde VAR'ı tek bir merkezden yönetme kararı aldık. Riva'daki VAR  merkezinden maçlar yönetilecek. Kulüpler Birliği bu sisteme çok destek verdi. Bu  merkezde 9 maça video yardımcı hakemler dahil olabilecek. Türkiye'de son haftaya  girildiğinde 9 maç aynı anda oynansa bile 9 maça aynı anda müdahale  edilebilecek."
Dünya Kupası'nın, VAR uygulamasının hızlı yayılması için bir fırsat  oluşturduğunun altını çizen Namoğlu, "Dünya Kupası'nda VAR'ın uygulamasını  izledik. Eleştirilen nokta maçı çok yavaşlatacağı yönündeydi. Dünya Kupası'nda 21  müdahale oldu, 17'sinde monitöre gidildi. 4 maçta 1 kez monitöre gidildi. Bu da  futbolu yavaşlatmayacağı anlamına gelir. İtalya'da bu uygulamayla faullerde yüzde  8, sarı kartlarda yüzde 14,7, kırmızı kartlarda yüzde 6,4 azalış, penaltılarda da  yüzde 4,3 artış meydana geldi. Aldatmalarda ise yüzde 43 azalma oldu. İlk  maçlarda zorlanmalar meydana geliyor. İtalya'da ilk başlarda 82 saniyede karar  alınırken, ligin ikinci yarısında 31 saniyeye düştü. Topun oyunda kaldığı süreye  ortalama 48 saniye ilave süre geldi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Mhk Başkanı Namoğlu: 'Var'ı Tek Bir Merkezden Yönetme Kararı Aldık' - Son Dakika


Advertisement