Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Fransa'da Sahaya İniyor - Son Dakika
Spor

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Fransa'da Sahaya İniyor

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Fransa\'da Sahaya İniyor

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, yaklaşık bir aylık aranın ardından ilk turnuvasına çıkacak.

24.03.2013 14:57

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, yaklaşık bir aylık aranın ardından ilk turnuvasına çıkacak. Büyükakçay, Fransa'daki 50 bin dolarlık Croissy-Beaubourg Turnuvası'nda dört numaralı seribaşı olarak raket sallayacak.

Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul @ ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, Mart ayındaki ilk sınavını Fransa'da verecek.

Büyükakçay, Şubat ayının sonunda katıldığı ve ilk turda Japon Morita'ya kaybettiği WTA Turu'ndaki Malezya Açık Turnuvası'ndan bu yana antrenörü Can Üner ile birlikte yoğun bir antrenman programına girmişti.

Geçtiğimiz hafta WTA klasmanında 157. sıraya yükselerek, kariyerindeki en üst sıralamayı egale eden Çağla Büyükakçay, Fransa'daki Croissy-Beabourg Turnuvası'na dört numaralı seribaşı olarak katılacak. 50 bin dolar toplam ödüllü sert zemin turnuvasında bir numaralı seribaşı Fransız Stephanie Foretz Gacon'un (114) yanı sıra 2010 yılında 15 numaraya kadar çıkan Aravane Rezai (179), Akgül Amanmuradova (145), Maria-Elena Camerin (168) ve Anne Keothavong (188) gibi isimler şampiyonluk için çekişecek.

Çağla Büyükakçay ve antrenörü Can Üner, Paris yakınlarındaki Croissy-Beaubourg'daki ilk antrenmanlarını bugün yapacak. Can Üner, İstanbul'da üç haftalık verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek "Bu turnuvadan sonra artık toprak sezonuna hazırlanmaya başlayacağız. Zorlu rakiplere rağmen burada elde edeceğimiz iyi sonuçlarla sıralamada yükselerek ilk 150'nin içine girmek istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAF

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Fransa'da Sahaya İniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement