Mustafa Çulcu: Kırmızı Kart Çok Hatalı - Son Dakika
Spor

Mustafa Çulcu: Kırmızı Kart Çok Hatalı

Mustafa Çulcu: Kırmızı Kart Çok Hatalı

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında çıkan kırmızı kart çok konuşuldu.

16.02.2014 15:31

Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşma hakem İlker Meral'in verdiği kararların gölgesinde kaldı. Maçın hakemi İlker Meral, karşılaşmanın 44. dakikasında Ersan Adem Gülüm ve Renato Civelli arasındaki mücadelenin ardından maçı durdurdu. Ersan Adem Gülüm'e terddüt etmeden kırmızı kart çıkartan İlker Meral, tartışmaları da ateşledi. Ayrıca İlker Meral'in Beşiktaş aleyhine çaldığı düdük ve ardından Atbiba'ya gösterdiği sarı karrt da tartışmalara sebep oldu.

MHK eski başkanı ve eski hakem Mustafa Çulcu, İlker Meral'in kararlarını Eurosport.com Türkiye'ye değerlendirdi. İki kartın da hatalı olduğunu ifade eden Mustafa Çulcu, MHK'nin aldığı kararları eleştirdi. Mustafa Çuşcu şunları söyledi. "Maçın hakemi İlker Meral, karşılaşmaya hazırlanmadan çıkmış. Ama asıl önemli olan sezona hazırlanmadan başlayan bir MHK var hayatımızda. Hakemler hata yaptıklarında bir diğer hafta maç alacaklarını bildikleri için hatalardan ders alamıyorlar. MHK Başkanı Zekeriya Alp ise hakemlikten gelmediği için eğitimlerede en derine inemiyor. Yanındakilerin de ondan faksız bir durumu var. Cüneyt Çakır şemsiyesinin altında saklanıyorlar."

Mustafa Çulcu sözlerini şöyle sürdürdü. "Geçtiğimiz hafta oynanan Bursaspor- Antalyaspor karşılaşmasında Fernandao'nun elle kestiği pozisyona penaltı çalamayan çizgi hakemi Mustafa Aydın, dün oynanan Karşıyaka- Manisaspor maçını yönetti. Yani şunu anlıyoruz; Hata yapsa bile MHK hakemlerine ceza vermiyor. Yunus Yıldırım birkaç hafta içinde maç almaya devam edecek. Bugün kırmızı kartı çıkmasına sebep olan çizgi hakemi ise SÜper Lig'e bu sezon yükseldi. Yönettiği zorluk derecesi en büyük maç ise Akhisar Belediyespor-Bursaspor kupa maçı oldu. Yani MHK sezona hazırlanmamış hakemleri mi hazır olacak?"

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mustafa Çulcu: Kırmızı Kart Çok Hatalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement