Nasıl Yorumladılar? - Son Dakika
Spor

Nasıl Yorumladılar?

Nasıl Yorumladılar?

Trabzonspor’un Torku Konyaspor deplasmanında golsüz berabere kaldığı maçı değerlendiren spor yazarları, iki takımın da galibiyeti hak etmediği yorumunu yaptı.

03.03.2014 11:21

Konya'da gol sesi çıkmadı

İskender Günen – Sabah

Bilindiği gibi Trabzonspor kolektif yapısı sorunlu bir takım. Bu yüzden dengeli bir oyun ortaya koymaları olanaklı gözükmüyor. Özellikle dış saha maçlarında bu sorun ortaya daha fazla çıkıyor.

Dünkü oyunu göz önüne getirdiğimizde alınan bir puan kayıp değil kazanç olarak görülmelidir. Çünkü sezon başından beri özellikle dış saha maçlarında ortaya konulan oyunun adı ne yazık ki futbol değil. Ne takım savunmasında yeterlilikleri var ne de hücumda. Birbirinden kopuk ve hatlar arası uyumsuzluğun üst düzeyde olması bu görüntüyü ortaya çıkaran en büyük etken. Zaman zaman bireysel becerileri olan oyuncuların da oyunda ki katkıları yeterli düzeyde olmadığı için istikrarlı bir yapıya da kavuşmaları son derece zor.

Cemal Ersen – Milliyet

Doksan dakika boyunca Trabzonspor'un rakip kalede bulduğu tek ciddi pozisyonun 88'de Özer ile olduğunu söylersek, sanırız sahadaki mücadelenin hakkının beraberlik olduğunu anlatmış oluruz. Çünkü Konyaspor cephesinde teknik direktör Mesut Bakkal'ın yaptığı değişikler de kazanmaktan çok, mevcut durumu korumak adına idi.

Son haftalarda aldığı sonuçlardan çok, oynadığı futbolla eleştirilen Trabzonspor'un dün kazanması halinde puan cetvelinde 4 basamak birden tırmanacağı gerçeği bir yana, ligin kalan bölümü için iyimser konuşmak maalesef kolay değil. Gelecek hafta Fenerbahçe maçı var. Eğer o maçın önemi ve anlamı da Trabzonspor takımı için bir şey ifade etmiyorsa, elde tek söylem kalıyor: "İlle de kupamızı isteriz!"

Lütfü Özel – Vatan

Trabzon için en kötüsü belki, artık bütün rakiplerin maçı kazanabileceklerine olan inancı. İçerisi, dışarısı fark etmeden hem de. Geçen hafta sonu umutlandırmıştı Hami Mandıralı! En büyük hastalığa neşter vurmuş, ufak tefek sıkıntılara rağmen kanatları çalıştırmayı en azından başlatmış, takım ileri, dediği gibi "dik" oynamaya başlamış sanıldı. Juventus karşısında "nerde ula bu uşaklar" denmiş ama umursanmamıştı yine de; "Süper Lig'de fırtına esecek" beklentisiyle!

Konya Torku karşısında gördük ki ortada bir illüzyon varmış! Takım hala Mustafa Reşit Akçay etkisinde, kimliği, stratejisi belirsiz, hakem aldatarak avantaj sağlama derdinde ve yine daha vahimi "Yenilsek de nasıl olsa alıştılar" modundaymış!

Serdar Bali – Star

İki senedir Trabzonspor taraftarı maçlarda çektiği üzüntü, acı ve kahrolmayı hiçbir yerde görmemiştir. Bunları yaşamak da maalesef artık alışkanlık haline de geldi. Konyaspor maçı da aynı oyun temposuyla oynanan bir müsabaka oldu.

Hiçbir maça aynı tertiple çıkmamayı alışkanlık haline getirmiş Trabzonspor'da aslında kimi koyarsan koy ötekini aratır futbol oynamaya sanki özen gösteriyor. Malouda yürüyor, 64 dakika Hami seyrediyor. Zokora her zamanki gibi oyunda yok.  Savunma yine canla başla mücadele etmeye çalışıyor ama yetersizlik bu çabayı boşa çıkarıyor.

Ben bıktım, taraftar bıktı ama Onur nazar değmesin takımı sırtlamaktan bıkmadı.

Cengiz Tokgöz – Fotomaç

Avrupa yorgunluğunun ardından Trabzon, Konya'dan değerli 1 puan çıkardı. Mesut Bakkal ile çıkış yakalayan Konyaspor, ilk yarıda topla daha fazla oynayan taraftı. Çok adamla saldıran ev sahibi, adam adama oynadı. İlk 45 dakikada iki takım da tehlikeli pozisyon yaratamadı.

2. yarıya takımlar durgun başladı. Ancak, dakikalar ilerledikçe iki takım da savunma güvenliğini de düşünerek beraberliği bozmak için büyük çaba gösterdi. Trabzonspor'da bir gizli kahraman da Mustafa Yumlu'ydu. Belki teknik değil ama savunmada her pozisyonda o var. Maç biterken, yeşil-beyazlılar kaleye çekildi. Trabzonspor ise bilinçsiz saldırdı. Emre'nin kale önündeki hamlesi gol getirmedi. Son dakikaları hareketli geçen bu yarıda da gol çıkmadı. ve Trabzonspor, bu bir puanla puan cetvelinde bir sıra yükseldi, hem de Fenerbahçe maçı öncesinde moralini bozmadı.

Serhat Demirtaş – Fanatik

Hami Hoca son haftalarda özellikle forvet konusunda farklı arayışlara başladı. İç sahada protestolar büyük travmalar yaşayan Henrique'yi dinlendiriyor. ya Janko ya da Emre oynuyor. Konya'da ise Henrique ile başladı ama Brezilyalı tam bir 'gizli forvet' gibiydi. Kendi arkadaşlarından bile saklanarak oynayınca geldiğinden beri en etkili oyununu ortaya koyan Özer'in ve yine takımın en üretken ve zorlayan ismi Olcan'ın emekleri pek bir işe yaramadı. Mutlaka konuşuluyordur tabi ama Trabzonspor'un orta alan oyuncularının şut denemesinden bu kadar uzak kalması da ilginç bir durum.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Nasıl Yorumladılar? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement