Olimpiyat Kafilesi Londra'dan Ayrıldı - Son Dakika
Spor

Olimpiyat Kafilesi Londra'dan Ayrıldı

Olimpiyat Kafilesi Londra\'dan Ayrıldı

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Türk sporcuların ana kafilesi İngiltere'den ayrıldı.

13.08.2012 17:23

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Türk sporcuların ana kafilesi İngiltere'den ayrıldı.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın başkanlığını yaptığı kafile, yerel saatle 14.00'da THY'ye ait uçakla Türkiye'ye hareket etti.

"Olimpiyatlar Türkiye için beklentilerin altında başlasa da hiç unutulmayacak güzelliklerle bitti" diyen Baykan, AA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 114 sporcuyla, tarihindeki en kalabalık kafilesiyle Londra'ya geldiğini anımsattı. Baykan, "114 rakamı, katılım anlamında daha önceki olimpiyat oyunlarına bakıldığı zaman çok önemli bir rakamdır. Bu rakam bizlerin geleceğe daha umutla bakmasını sağlayan bir rakamdır. Oyunlara katılan sporcu sayısı arttıkça, gelecekte elde edilecek madalyalar ve başarılar da artacaktır" dedi.

Baykan, 114 sporcuyla katılımın beraberinde rekor sayıda madalya beklentisini getirdiğine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz, Londra'ya gelirken hiçbir zaman önümüze madalya sayısıyla ilgili hedef koymadık. Bizim için sporcularımızın gösterecekleri mücadele ve gelecek yıllarda buralarda mücadele edecek sporcu adaylarına verecekleri mesajlar çok daha önemliydi. Sonuçta olimpiyatları 5 madalya ile tamamladık. Bu rakama dudak bükenler muhakkak ki olacaktır. Daha önceki olimpiyatlarda madalya deposu olan halter ve güreşte 1 madalyada kalmamız, madalya sayısını doğrudan etkiledi. Bu branşlarda eski performanslarımızı tekrarlayabilsek tarihin en başarılı olimpik takımı olabilirdik. Ancak, yarınların şampiyonlarına mesaj verme konusunda beklentileri çok iyi karşıladığımızı düşünüyorum."

-1500 metrede gelen madalyalar-

Mehmet Baykan, atletizm ve tekvandoda elde edilen madalyaların Türkiye'nin spor konusunda yarınlara daha iyi bakmasını sağlayacağını belirterek, "Aslı Çakır Alptekin'in kazandığı altın madalyanın Türk spor tarihindeki en büyük başarı olduğunu düşünüyorum. Aslı Çakır Alptekin ve hemen arkasından gelen 20 yaşındaki kızımız Gamze Bulut'un açtığı kapıdan birçok şampiyon Türk gencinin geçecektir" dedi.

Aslı ve Gamze'nin, birçok sporcu adayı için rol model olacağına dikkati çeken Baykan, iki sporcunun açtığı yolda birçok gencin atletizme bakışının pozitif yönde artacağını düşündüğünü söyledi.

Servet Tazegül ve Nur Tatar'ın da tekvandoda kazandığı madalyaların öneminin büyük olduğunu dile getiren Baykan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Katıldığımız her olimpiyatta madalyalar kazandığımız tekvandoda Güney Kore ile birlikte dünyanın lideri konumundayız. Servet ve Nur'un kazandığı madalyalarla genç tekvandocularımızın kazandığı ilham, bu dalda olimpiyat oyunlarındaki başarılarımızın daim olacağının işaretidir. Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz, başta tekvando, judo ve karate gibi branşları kullanarak gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora alıştırmak gibi bir çalışmamız da var. Servet ve Nur, ülkemize kazandırdıkları madalyalarla bizlere de bu konuda büyük destek olmuş oldular."

-"Gönüllerin şampiyonu oldular"-

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, madalya kazanamayan birçok sporcunun da gösterdikleri mücadelelerle "gönüllerin şampiyonu" olmayı başardığını vurguladı.

Nevin Yanıt'ın ortaya koyduğu 12.59 hedefini, 12.58 ile geçtiğini hatırlatan Baykan, "Nevin, bir sporcunun inandığı zaman neler yapabildiğinin simgesi oldu. Nevin Yanıt'ın olimpiyat 5'inciliği bizim için olimpiyat altın madalyası kadar değerlidir. Yine kırık parmakla mücadele eden ve madalyayı kıl payı kaçıran Bahri Tanrıkulu ile sakatlanmasına rağmen 80 bin kişinin alkışları arasında ağlaya ağlaya yarışı tamamlayan Merve Aydın, sporcu ruhunun en önemli temsilcilerinden oldular ve bizleri gururlandırdılar" diye konuştu.

Baykan, olimpiyatlarda ilk kez mücadele eden kadın voleybol ve basketbol milli takımlarının geldikleri nokta ve gösterdikleri mücadelenin de takdire şayan olduğunu vurguladı.

-Bazı branşlarda alınan sonuçlar...-

Mehmet Baykan, halter, boks ve güreş gibi branşlarda elde edilen sonuçlarla ilgili, "Alınan sonuçlar şapkamızı önümüze koymamızı sağlayacak. Bunun tekrarlanmaması için neler yapmamız gerektiği üzerine yoğunlaşacağız ve bu konuda çalışacağız. Bu 3 spor branşımızın da bir sonraki olimpiyatlardan itibaren eski konumlarına geleceğine inanıyorum" dedi.

Baykan, yaklaşık bir yıl önce göreve gelir gelmez kendinden önce başlatılan projelere süratle intibak ettiğini belirterek, "Olimpiyat ve paralimpik oyunlarının hazırlıklarına devam edip tamamladık. Arkadaşlarımız önümüzdeki dönemin kısa, orta ve uzun vadede gerek olimpiyat hazırlıkları, gerekse sportif uygulamaları konusundaki hazırlıkları tamamlamış olup yarından itibaren genel müdürlük ekiplerimiz çalışmaya başlayacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Yunus Kaymaz

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli - LONDRA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Olimpiyat Kafilesi Londra'dan Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement