Şanlıurfa'da Maraton Heyecanı - Son Dakika
Spor

Şanlıurfa'da Maraton Heyecanı

Şanlıurfa\'da Maraton Heyecanı

Şanlıurfa'da, ilk kez gerçekleştirilen yarı maraton ve 10 kilometre koşularına katılan 400 sporcu önce halay çekip eğlendi, sonra koşarak ter döktü.

20.11.2011 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da, ilk kez gerçekleştirilen yarı maraton ve 10 kilometre koşularına katılan 400 sporcu önce halay çekip eğlendi, sonra koşarak ter döktü. İlginç görüntülerin oluştuğu maraton koşusuna Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen 21 kilometrelik yarı maraton ve 10 kilometrelik koşulara Türkiye'nin çeşitli illerinden 400 sporcu katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bahçesinde toplanan sporcular, koşuya saatler kala sabahın erken saatlerinde ısınma turlarına başladı. Müzik eşliğinde halay çekip çifte telli oynayan sporcular, yarış öncesi doyasıya eğlendi.

İlk kez maratona ev sahipliği yapan Şanlıurfa'da, yarışı merakla izleyen vatandaşlar alkışlarıyla sporculara destek verdi. İlginç görüntülerin oluştuğu koşularda, bazı vatandaşlar evlerinin pencere ve balkonlarından koşan sporcuları ilgi ile izledi. Yarı maratonda dereceye giren 10 kilometrelik koşunun birinci etabını tamamlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yarış öncesi atletlere başarılar diledi. Vali Güvenç de katıldığı koşuda dereceye girebilmek için ter döktü. Güvenç, koşunun ilk bölümünü tamamladıktan sonra maratondan ayrıldı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Sporcular saatler öncesinden hazırlandıkları koşuda dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Genel sıralama erkek ve kadınlarda ilk 3 dereceye giren sporcular, sırasıyla bin, 750 ve 500 lira para ile ödüllendirildi. 10 kilometre kategorisinde erkeklerde; Muhammet Uğur Çakır birinci, Mikail Gürbüz ikinci ve Tanzer Dursun üçüncü olurken; bayanlarda Tuba Merve Çavdar birinci, Aylin Yanmaz ikinci ve Elif Tepeli de üçüncü oldu. 21 kilometrelik yarı maratonda ise, erkeklerde Ercan Muslu birinci, Adem Pekdoğan ikinci ve Hamza Aydoğan üçüncü oldu. Yarı maraton koşusu bayanlar kategorisinde; Lütfiye Kaya birinci, Narin Kahraman ikinci ve Moldova'dan yarışa katılan Svetlana Stepeleva üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren sporcuların kupa ve madalyalarını veren Şanlıurfa Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Şanlıurfa'da düzenlenen yarışmaların kentin tanıtımı adına çok önemli olduğunu vurgulayarak, uluslararası spor dalında takım oyunlarının dışında bireysel sporların gelişimi adına bu tip organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Zeybek, bu tip yarışların atletizme olan ilgiyi artıracağını ifade ederek, "Bu yarışmalar gençlerimizi bireysel spora ve atletizme olan ilgilerini artırıp bu alanlara yönlendirecektir. Yarışmalara katılan ve etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmanın sonunda Vali Yardımcısı Soner Zeybek ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız yarışmada dereceye giren atletlere madalya ve kupalarıyla birlikte hediyelerini takdim etti. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Şanlıurfa'da Maraton Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement