Şili Avustralya Engelini Aştı: 3-1 - Son Dakika
Spor

Şili Avustralya Engelini Aştı: 3-1

Şili Avustralya Engelini Aştı: 3-1

Şili fırtına gibi başladığı maçta erken bulduğu gollerle öne geçtiği maçta bir süre kriz yaşasa da Avustralya'yı 3-1 mağlup etmeyi başardı.

14.06.2014 03:25

Dünya Kupası B grubu ikinci maçında Şili, grubun en zayıf halkası olarak gözüken Avustralya #39;yı 3-1 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başladı. Güney Amerika temsilcisi sergilediği performansla da Hollanda #39;dan fark yiyen İspanya #39;ya ikincilik yolunda rakip olabileceğini gösterdi.

ŞİLİ FIRTINA GİBİ BAŞLADI

İlk düdükten itibaren oyunun kontrolünü elinde bulunduran Şili ilk bölümde sol kanadını kullansa da golleri sağ kanattan geliştirdiği ataklarda buldu. Dakikalar henüz 12 #39;yi gösterirken sahneye çıkan Alexis Sanchez takımını öne geçirdi. En son resmi golünü Atletico Madrid #39;e inanılmaz bir açıdan kaydeden oyuncu, ceza sahasında yaşanan karambolde önünde bulduğu topu düzgün bir vuruş ile Avustralya ağlarına gönderdi.

AVUSTRALYA NE OLDUĞUNU ANLAMADAN İKİNCİ GOL GELDİ

Golden sonra da hızını kesmeyen Şili, sağ kanattan Alexis Sanchez #39;in hazırladığı pozisyonda topla buluşan Valdivia #39;nın ceza sahasına girer girmez yaptığı güzel vuruşla 14 #39;üncü dakikada skoru 2-0 #39;a getirdi. Bu golden sonra da oyunun üstünlüğü Şili #39;deydi. Avustralya #39;da orta sahanın beyni olarak görev yapan Bresciano #39;ya topla her buluştuğunda tecrübeli isme iki üç pyuncu ile basan Şili, Kangurular #39;ın yarı sahasından kolay kolay çıkamamasını sağladı.

REHAVET GOLÜ GETİRDİ

Kaleci Bravo #39;yu libero gibi kullanan Şili, bu ismin yaptığı bir hata sonucu yediği baskı sonrası kalesinde beklenmedik bir gol gördü. 35 #39;inci dakikada sağ kanattan gelişen Avustralya atağında ceza sahasına yapılan ortada Medel zamanlama hatası yapınca fırsat bulan Tim Cahill affetmedi ve güzel bir kafa vuruşu ile farkı bire indirmeyi başardı. Bu golden sonra Avustralya #39;nın kendisine güveni yerine geldi. Golden hemen sonra Avustralya Cahill ile bir pozisyon daha buldu. Ancak Bravo karşı karşıya pozisyonda rakibine bu kez geçit vermedi. Son bölümde Şili yeniden kıpırdanmaya başlasa da başka gol bulamadı ve ilk 45 dakika Şili #39;nin 2-1 #39;lik üstünlüğü ile sona erdi.

BU MAÇTA DA GOL SAYILMADI

İkinci yarıya daha derli toplu başlayan Avustralya, 52 #39;inci dakikada Cahill ile bir gol daha buldu. Ancak sağ kanattan yapılan ortada rakip savunmanın bir adım önünde olan Cahill #39;in kafa vuruşunda ağlara giden gol ofsyat gerekçesi ile geçerli sayılmadı. Avustralya #39;nın etkili oyunu bir süre daha devam etti. 56 #39;ıncı dakikada sol kanattan yapılan ortada Cahill bu kez hava topunu alamadı ama tüm savunmayı meşgul edince arkasında bekleyen Bresciano bomboş durumda topla buluşup etkili de bir vuruş yaptı. Şili kalecisi Bravo iyi bir refleks ile gole izin vermedi.

GOL ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİ İLK KEZ İŞE YARADI

Maçın son yarım saatinde oyunun kontrolünü yeniden eline almaya başlayan Şili, 61 #39;inci dakikada üçüncü gole çok yaklaştı. Alexis Sanchez #39;in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Vargas, kaleciyi çalımladı ancak yavaş bir vuruş yapınca Avustralya savunması araya girerek golü önledi. Bu pozisyonda topun çizgiyi geçmediği gol çizgisi teknolojisi ile de kanıtlandı.

ŞİLİ UZATMALARDA RAHATLADI

Son 20, 25 dakikalık bölümde Şili oyunun kontrolünü elinde bulundursa da rakip ceza sahası çevresinde organize olmakta zorlandı. Dakikalar ilerledikçe de oyunu bitse de gitsek havasına sürükledi. Avustralya da geliştirdiği cılız ataklardan sonuç alamadı. 90+2 #39;inci dakikada Jean Beausejour ceza sahası dışından uzak direk dibine düzgün bir vuruş yaparak maçın skorunu 3-1 olarak belirledi. Bu galibiyetle Şili ilk maçlar sonunda B grubunda Hollanda #39;nın ardından averajla ikinci sıraya oturdu.

Gruptaki ikinci maçlar 18 Haziran #39;da oynanacak. Grubun kaderini belirleyecek maçta İspanya, Şili ile karşılaşacak. Avustralya #39;nın rakibi ise güçlü Hollanda olacak.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Şili Avustralya Engelini Aştı: 3-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement