Son Dakika Skandalları - Son Dakika
Spor

Son Dakika Skandalları

Son Dakika Skandalları

Transfer dönemlerinde kulüplerin adeta korkulu rüyası haline gelen son dakika aksilikleri örneğine her geçen dönem bir yenisi ekleniyor.

02.02.2016 20:02

Transfer dönemlerinde kulüplerin adeta korkulu rüyası haline gelen son dakika aksilikleri örneğine her geçen dönem bir yenisi ekleniyor.

Son olarak Hamburg'un yaşadığı şanssızlıkla gündeme gelen olaylara Türk futbolseverler de yakından tanık oldu.

İşte son dönemde yaşanan son dakika transfer başarısızlıkları:

Maxim Choupo Moting: 2011 yılında Hamburg'un Köln'e satmaya çalıştığı Kamerunlu golcü, ilgili mercilere faks gönderilen cihazın bozulması nedeniyle transfer olamamıştı. Uzun uğraşların ardından ilgili fakslar başarıyla gönderilmesine rağmen yaşanan 12 dakikalık gecikme, oyuncunun hiçbir yere kıpırdayamamasına neden olmuştu.

David de Gea: Manchester United'ın bu sezonun başında Real Madrid'e 30 milyon euroya göndermeye ikna olduğu anda basının ilgisi bir anda buraya kaymıştı. Herkes resmi anlaşmanın imzalanmasını beklediği anda yaşanan gelişme şok etkisi yarattı. İddialara göre Real Madrid'in İspanya Federasyonuna göndermesi gereken evrakları geciktirmesi bu transferin gerçekleşmemesine neden oldu.

Roberto Soriano: Sampdoria'dan Napoli'ye transferi 13 milyon euroya gerçekleşeceği sırada oyuncu imaj hakları ve kulüpten kazanacağı ek bonuslara ilişkin yazıların tamamlanmasını istedi. Transferin son gününde yapılan bu hummalı çalışma sayfalarca uzayan kontratın FIFA'ya gönderilme süresini uzattı ve evraklar zamanında yetişemedi. Doğal olarak iki tarafında transfer hayalleri suya düştü.

Sekou Sanogo: 2016 yaz transfer döneminde gerçekleşen olayda Young Boys forması giyen Sanogo, Hamburg'a transfer olmak için Almanya'ya uçtu. Sağlık kontrollerinden geçip formalite şeklindeki kağıtları imzaladı. Ancak Young Boys kulübü transferin bitmesi için gerekli evraklaro son dakikaya bırakınca transfer bitiş süresinin 4 dakika aşıldığı anlaşıldı ve Sanogo aynı hızla İsviçre'ye dönmek zorunda kaldı.

Fabio Coentrao: Real Madrid'de oynadığı dönemde Manchester United'a kiralanmak üzere olan Portekizli sol bek, iki kulübü yine anlaşmalarını zamanında gerçekleştirememesi nedeniyle skandal yaşanmasının önüne geçememişlerdi. Bu transferin gerçekleşmeme nedeninin ise Manchester United'ın aklının Leigton Baines'te olması, Real Madrid'in ise Coentrao'yu göndermeden Granada'dan Guilherme Siqueira'yı kadrosuna katmaya çalışması nedeniyle olduğu öne sürülmüştü.

Kevin Grosskreutz: Dortmund'dan Galatasaray'a transfer olmak için İstanbul'a gelen, taraftarlarca coşkuyla karşılanan, sağlık kontrolünden dahi geçirilen Alman oyuncuya Galatasaray forması giymek nasip olmadı. Transferin gerçekleşmeme nedeni ile ilgili ise transfer eşleştirme sistemine sarı kırmızılı kulübün doğru evraklar yerine boş sayfaları yüklemesi olduğu dedikodusu yayıldı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Son Dakika Skandalları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement