Süper Kupa Çevik Kuvvet'e Emanet! - Son Dakika
Spor

Süper Kupa Çevik Kuvvet'e Emanet!

Süper Kupa Çevik Kuvvet\'e Emanet!

Süper Kupa maçının oynanacağı stadda tel örgü yok! İki takım taraftarını birbirinden 300 kişilik Çevik Kuvvet ayıracak.

12.08.2012 09:03  Güncelleme: 10:32

Süper Kupa finalinin oynanacağı Erzurum Cemal Gürsel Stadı'nda iki takım taraftarını polis kordunu ayıracak.

STAD BAKIMDA, TEL ÖRGÜ YOK

2011 yılında düzenlenen Üniversite Kış Oyunları için bakımdan geçirilen statta taraftarları ayıracak tel örgüler yapılmadığı için bu işlevi, 300'e yakın Çevik Kuvvet polisi yerine getirecek.

23 bin kişilik statta Galatasaray ve Fenerbahçe seyircisi için 12'şer bin kişilik yer ayrıldığı bildirilirken taraftarlar arasında yaşanması olası bir gerginlik için olağanüstü güvenlik önlemi alınacak.

Erzurum Valiliği'nden alınan bilgiye göre saha içinde de tribün önlerinde 200 kişilik özel güvenlik birimi konuşlandırılacak. Tribünleri çeviren tel örgülerin kısa oluşu ve saha içine girme ihtimalinin yüksek oluşu nedeniyle maç bitiminde özel güvenlik birimine ek olarak resmi polis de kupa töreninin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayacak.

KAMERALAR SÖKÜLMÜŞ

Kış oyunları için yenilenen stada yerleştirilen çözünürlüğü yüksek kameraların, organizasyon sonunda yerlerinden sökülmesi de yeni bir krizi gündeme getirdi. Süper Kupa finalinde kullanınacak mevcut kamera sisteminin eski olduğunu belirten valilik yetkilileri, sivil polislerin, maç boyunca saha içinden tribün görüntüsü alacağını kaydetti.

11 KARABORSACI GÖZALTINDA

Süper kupa finaline taraftarın gösterdiği büyük ilgi karaborsacıları da hortlattı. Erzurum emniyeti, internetten 30 liraya aldıkları biletleri 500 ila bin liraya satan 11 karaborsacıyı gözaltına aldı.

SÜPER KUPA TARİHİNDE İLK KEZ

TFF tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Süper Kupa, bu akşam Erzurum'da sahibini bulacak. 2011-12 Sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası sahibi Fenerbahçe, organizasyon tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek.

ÇİZGİ HAKEMLERİ İLK DEFA GÖREV YAPACAK

Yeni Erzurum Stadı'nda saat 20.55'te başlayacak dev maçı, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Süleyman Abay da karşılaşmanın dördüncü hakemi olacak. MHK, Süper Kupa 2012 ile birlikte bir ilke imza atarak bu maçta çizgi hakemlerini görevlendirdi. Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek bu finalde çizgi hakemi olarak görev yapacak.

GALATASARAY YİNE KUPAYI İSTİYOR

Galatasaray, geride bıraktığımız sezonun son maçında ezeli rakibi Fenerbahçe ile berabere kalarak kazandığı Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunun ardından Erzurum'da da kupayı kazanmak istiyor.

EKSİKLER VE SÜRPRİZ CULIO KARARI

Zorlu karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılıların tecbüreli teknik direktörü Fatih Terim, Emanuel Culio'yu sürpriz bir şekilde Fenerbahçe maçı kadrosuna almadı. Burak Yılmaz ve Ujfalusi cezaları nedeniyle Erzurum'a gitmezken Felipe Melo da kadroya dahil edilmedi.

FENERBAHÇE RÖVANŞ PEŞİNDE

Ligde şampiyonluğu ezeli rakibine kaptıran Fenerbahçe, 29 yıl sonra kazandığı Türkiye Kupası'nın ardından yeni sezon öncesinde Süper Kupa finalinde oynamaya hak kazandı. Kadrosuna yıldız isimleri katan sarı-lacivertliler, kaçan şampiyonluğun rövanşını Erzurum'da almanın hesaplarını yapıyor.

KRASIC KADRODA, GÖKHAN VE SERDAR YOK

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Galatasaray maçı kadrosuna yeni transferlerden Milos Krasic'i de dahil ederken Gökhan Gönül ve Serdar Kesimal, sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almadı.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY

Muslera

Eboue

Dany

Semih

Hakan

Engin

Hamit

Selçuk

Emre

Necati (Umut)

Elmander

FENERBAHÇE

Volkan

Orhan

Egemen

Bekir

Hasan Ali

Mehmet Topal (Selçuk)

Cristian

Mehmet Topuz

Stoch (Caner)

Alex

Kuyt

STAT: Yeni Erzurum Stadı

SAAT: 20: 55

HAKEM: Cüneyt Çakır

EZELİ REKABETTE 372. RANDEVU

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, TFF Süper Kupa'da yapacakları yeni sezonun ilk derbisiyle birlikte tarihlerinde 372. kez karşı karşıya gelecek. Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 103 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 371 maçtan 141'ini kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 117 kez galip geldi. Ezeli rakipler 113 maçta ise eşitliği bozamadı. "Sarı Kanaryalar"ın attığı toplam 519 gole, "Cim Bom" 470 golle karşılık verdi.

SON ŞAMPİYONLAR SADECE 2 KERE KAZANABİLDİ

Önceki sezonun lig şampiyonu ile kupa şampiyonunun oynadığı TFF Süper Kupa maçları daha önce 5 kez yapıldı. Bu 5 maçta önceki sezonun şampiyonları sadece 2 kez başarılı oldu. 2006 finalinde kupa şampiyonu Beşiktaş lig şampiyonu Galatasaray'ı 1-0 yenmişti. 2007 finalinde lig şampiyonu Fenerbahçe kupa şampiyonu Beşiktaş'ı 2-1 yenmişti. 2008 sezonu finalinde lig şampiyonu Galatasaray kupa şampiyonu Kayserispor'u 2-1 yenerek kupanın sahibi olmuştu. 2009 finalinde önceki sezonun hem lig hem de kupa şampiyonu olan Beşiktaş önceki sezonun kupa finalisti Fenerbahçe ile karşılaşmış ve maçı Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı. 2010 finalinde ise kupa şampiyonu Trabzonspor lig şampiyonu Bursaspor'u 3-0 yenmişti.

İKİ TEKNİK DİREKTÖR DE HİÇ KAZANAMADI

Galatasaray'ın başında 6.sezonunu geçiren Fatih Terim teknik direktörlük kariyeri boyunca Türkiye'de sadece 2 kupayı alamadı. Günümüzde oynanmayan Başbakanlık Kupası ve TFF Süper Kupasını kazanamayan Fatih Terim 5 kez Süper Lig şampiyonluğu, 2 kez Türkiye kupası, 2 kez Cumhurbaşkanlığı kupası, 1 kez de Atatürk kupasını, 1 kez UEFA kupasını kazandı.

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman da kariyerinde TFF Süper Kupasını kazanamadı. Aykut Kocaman Fenerbahçe ile 1 kez Süper Lig şampiyonluğu ve 1 kez Ziraat Türkiye kupasını kazandı. İki teknik adam futbolculuk kariyerlerinde 1'er kez Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanmıştı. Aykut Kocaman 1990 yılında 1 gol attığı maçta Fenerbahçe ile kupayı alırken Fatih Terim 1982 yılında Galatasaray ile kupayı kaldırmıştı.

GOLLER YABANCI OYUNCULARDAN

TFF Süper Kupa tarihinde kupayı kazanan takımların gollerini hep yabancı oyuncuları attı. 2009 yılında Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-0 yenerken golleri Alex atarken, 2008 yılında Galatasaray 2-1 Kayserispor'u yenerken golleri Kewell ve Nonda atmıştı. 2007 yılında Fenerbahçe yine Beşiktaş'ı 2-1 yenerken golleri Deivid ve Kezman atmıştı. İlk kupada ise Beşiktaş 1-0 Galatasaray'ı yenerken golü o tarihte yabancı statüsünde oynayan Nobre kaydetmişti. Son olarak 2010 finalinde ise Trabzonspor Bursaspor'u 3-0 yenerken, Trabzonspor'un 3 golünü de Teofilo kaydetmişti.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Spor Süper Kupa Çevik Kuvvet'e Emanet! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement