Trabzon'da Dev Protesto - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Dev Protesto

Trabzon\'da Dev Protesto

Trabzonspor taraftarları futbolda şike ve teşvik iddialarına ilişkin Trabzon'da bir yürüyüş düzenleyerek, TFF tarafından Fenerbahçe'nin küme düşürülüp, şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesini istedi."Şampiyon Trabzon" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, bir araç üzerine kurulan hoparlörlerde 'Şu Metris'in önü' türküsünün çalması dikkat çekti.

01.01.2012 16:55

Trabzonspor taraftarları futbolda şike ve teşvik iddialarına ilişkin Trabzon'da bir yürüyüş düzenleyerek, TFF tarafından Fenerbahçe'nin küme düşürülüp, şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmesini istedi. "Şampiyon Trabzon" sloganlarının atıldığı yürüyüşte, bir araç üzerine kurulan hoparlörlerde 'Şu Metris'in önü' türküsünün çalması dikkat çekti.

Uzunsokak'ta birleşen yaklaşık 5 bin kişilik bordo-mavili taraftar grubu Maraş Caddesi'ni de kapsayan yürüyüşlerinin ardından Atatürk Alanı'ndaki Atatürk heykeli önünde toplandı. Ellerinde 'Fenerin oyunu Bizans oyunu', 'Kazım Koyuncu'nun evi Avni Akerdir', 'MHK istifa', 'Senin gücün karanlığı yırtacak', 'Fenerli federasyona hayır', 'Şampiyonluk kupamızı istiyoruz', '58. madde kaldırılamaz', 'Şikeyle saadet olmaz', 'Aykut bu kırmızı kartlar irdelensin mi?', 'İsyan sokakta insaf arıyor' yazılı pankartlar açan taraftarlar 'Aydınlar istifa', 'Bize her yer Trabzon', 'Şampiyon Trabzon', 'Taraftar burada vekiller nerede?', 'Şike yapanı düşürün' şeklinde sloganlar attı.

Taraftarların yürüyüşüne eşlik eden üzerine ses düzeneği kurulan bir minibüsten 'Şu Metris'in önü' adlı türkü çalındı. Bordo-Mavili taraftarlar yürüyüş boyunca çalınan şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Atatürk anıtı önünde toplanan taraftarlara seslenen Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodolak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Aydınlar'ın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. Trabzonspor'un şampiyonluğunun gasp edildiğini belirten Kodalak şöyle konuştu:

"Artık yeter Türk futbolu tek bir takımdan ibaret değildir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. 58'inci maddenin kaldırılması olayı geri tepti. Futbol Federasyonu derhal istifa edip, Türk futbolunu cesaretli karar alabilecek bu kaostan kurtaracak başkan ve yönetim kurulları seçilmelidir. Elimizden şikeyle teşvikle alınan 2010-2011 lig şampiyonluğunun UEFA'nın da yaptığı gibi gerçek sahibi Trabzonspor'a teslim edilmelidir. Şampiyonluğun ruhu burada geri kalan tenekesini de hemen istiyoruz".

Yapılan açıklamalarından ardından toplanan kalabalık kolbastı oynadıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Trabzon'da Dev Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement