Trabzonspor İlk Yarıda 'Es'ti - Son Dakika
Spor

Trabzonspor İlk Yarıda 'Es'ti

Trabzonspor İlk Yarıda \'Es\'ti

Ziraat Türkiye Kupaı B Grubu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Eskişehirspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle yendi.

20.12.2012 22:30

Ziraat Türkiye Kupaı B Grubu ilk maçında Trabzonspor, sahasında Eskişehirspor'u ağırladı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-0 kazanarak grup maçlarına 3 puanla başlayan taraf oldu. İki takımın da sayısız gol pozisyonu yakaladığı mücadelede Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 9. dakikada Halil Altıntop, 14. dakikada ise Adrian kaydetti.

Zaman zaman gerginleşen mücadelede konuk Eskişehirspor'dan Erkan Zengin, 70. dakikada kırmızı kart görerek takımının maçın son 20 dakikasında 10 kişi bıraktı. Bu karşılaşmanın ardından Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda 3 puana yükselirken Eskişehirspor ise henüz puanla tanışamadı. Ziraat Türkiye Kupası grup müsabakalarında Trabzonspor ikinci maçını 13 Ocak tarihinde Antalyaspor ile oynayacak. Eskişehirspor ise aynı tarihte Mersin İdman Yurdu'nu sahasında konuk edecek.

PERDEYİ HALİL AÇTI

Bu sezon oynadığı hücum futbolu ile adından söz ettiren Eskişehirspor karşısında Trabzonspor büyük bir istekle başladı. Bordo mavili ekip, sezon boyunca topluca hücum eden rakibini savunmasında iyi tutup başarılı kontra ataklarla hücuma çıkınca karşılaşmadaki ilk golü bulan taraf oldu. 9. dakikada Henrique'nin sol kanatta yerden ortasına Halil Altıntop dokundu ve bordo maviil ekip maçta 1-0 öne geçti.

ALPER'İN HATASI, ADRIAN

Mücadelede Eskişehirspor Trabzonspor yarı sahasına oyunu yıkmaya çalıştıkça ev sahibi ekip kontra ataklarla cevap verdi. Mücadelenin 14. dakikasında ise Alper Potuk'un hatalı geri pasında çabuk davranan Adrian, yaklaşık 20 metre topu sürdü. Polonyalı oyuncu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonun ardından meşin yuvarlağı köşeye gönderdi skor 2-0 oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Eskişehirspor sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

ONUR KALESİNDE DEVLEŞTİ

Trabzonspor ikinci yarıda ilk yarıdakinden daha az kontra atağa ve rakip yarı alana yüklenmeye başlayınca Eskişehirspor'un golcüleri harekete geçti. Konuk Eskişehirspor, bir çok gol pozisyonu üretmesine rağmen kaleci Onur Recep Kıvrak'ı geçmeyi başaramadı. Başarılı file bekçisi, Veysel Sarı'nın üç, Necati, Kamara ve Erkan Zengin'in pozisyonlarında üst üste kurtarışlarla günün adamı oldu.

ESKİŞEHİRSPOR 10 KİŞİ

Mücadelede Eskişehirspor golü bulamadıkça sinirler de gerildi. Trabzonsporlu oyuncular da konuk ekibe ikili mücadelelerde aynı şekilde karşılık verince kısa süreli tartışmalar yaşandı. Maç boyunca sürekli karşı karşıya gelen Eskişehirspor'dan Erkan ve Trabzonspor'dan Serkan Balcı'nın 70. dakikada tartıştığı pozisyonun ardından hakem Suat Arslanboğa kırmızı kartını kırmızı-siyahlı oyuncuya çıkardı. Kalan dakikalarda 10 kişi mücadele eden Eskişehirspor'un da gardı bu dakikadan sonra düşmüş oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Trabzonspor İlk Yarıda 'Es'ti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement