Tunceli, Rafting Merkezi Olacak - Son Dakika
Spor

Tunceli, Rafting Merkezi Olacak

Tunceli, Rafting Merkezi Olacak

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, rafting branşı başta olmak üzere doğa sporlarına elverişliğiyle bilinen Tunceli'deki Munzur ve Pülümür Çayı'nda incelemelerde bulunacak.

19.07.2013 16:23

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, rafting branşı başta olmak üzere doğa sporlarına elverişliğiyle bilinen Tunceli'deki Munzur ve Pülümür Çayı'nda incelemelerde bulunacak.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Tunceli'de rafting şampiyonaları düzenlemek için çalışmaları olduğunu belirterek, "Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu olarak Tunceli ilimizin rafting branşı başta olmak üzere doğa sporlarına oldukça elverişli olduğu ve doğa sporlarının tüm illerimizde olduğu gibi Tunceli ilimizin tanıtımı ve doğal güzelliklerinin açığa çıkarılması açısından da son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Federasyonumuzun teknik kurul üyelerimizden oluşan bir ekip ile birlikte Munzur Çayı ve Pülümür Çayı'nı yerinde incelenerek, teknik fizibilitesinin oluşturulması, müsabakalar açısından uygunluğu, zorluk derecesi, suyun debisi ve mevsimsel olarak suyun durumu ile ilgili konuları bizzat yerinde gözlemleyerek raporlandırılması amacıyla 23-24 Temmuz tarihlerinde Tunceli'de bulunacağız.

Sonuç itibariyle yapılacak olan bu çalışma ile önümüzdeki süreçte rafting branşında Türkiye şampiyonaları gibi önemli organizasyonları Tunceli'de de düzenlemeyi hedefliyoruz" dedi.

Doğan, ayrıca milli takım aday kadrosunun oluşturmak üzere 27-29 Haziran tarihlerinde Rize- Ardeşen Fırtına Vadisi'nde Türkiye Şampiyonası'nı başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bu müsabaka neticesinde belirlenen milli takım kadrosu ülkemizi temsilen 13-27 Kasım 2013 tarihleri arasında Yeni Zelanda'da yapılacak olan Dünya Rafting Şampiyonası'na katılacaktır. Buradaki hedefimiz, ülkemizin uluslararası spor arenasında tanıtımını ve en iyi şekilde temsilini sağlamaktır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tunceli, Rafting Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement