Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları Başladı - Son Dakika
Spor

Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları Başladı

Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları Başladı

Antalya'nın Serik İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları, başladı.

27.02.2016 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Serik İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları, başladı.

Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Beşgöz Nehri'nde düzenlenen Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları'nın ilk gününde, 7 bin metre yarışları yapıldı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkeden 90 sporcunun katıldığı yarışlarda, 7 bin metre erkekler K1 kano yarışında Sırbistan'dan Ervin Holpert birinci, Türkiye'den Gabor Bozsık ikinci, Bulgaristan'dan Mıraslav Kırchev üçüncü oldu.

C1 7 bin metre erkekler yarışında ise Türkiye'den Mikola Matviichuk birinci, Litvanyalı Aivis Tınts ikinci, aynı ülkeden Gatıs Pranks üçüncü oldu.

7 bin metre kadınlar K1 yarışında ise Sırbistan'dan katılan sporcular ilk üç dereceyi elde etti. Birinci Kristina Bedec, ikinci Milica Starovic, üçüncü ise Dalma Ruzicic Benedek oldu.

Şampiyonanın ilk gün sonunda dereceye giren yarışmacılara ödülleri Serik Kaymakamı Rıfat Altan, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu tarafından verildi.

Federasyon Başkanı Sami Mengütay, bu yıl ilki düzenlenen yarışların iki gün süreceğini belirterek, "Yarışmaya dünya ve olimpiyatlarda madalya almış sporcular katılıyor. Yarışmaların ilk olması ve ülkemizde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle katılım arzu ettiğimiz şekilde olmadı. 6 ülke katılıyor. Bize daha önceden müracaat eden 10 ülke vardı. Ama bu yarışma ilk defa oluyor. Gelecek yıllarda daha fazla ülkenin katılacağına inanıyorum. Türkiye Kano Federasyonu'nun hedefi olimpiyatlarda başarılı olmak. Türk spor tarihinde kano ile bir sporcumuz 2016'da yapılacak olan Rio Olimpiyatları'na katılacak. Bütün çalışmamız olimpiyatlara daha fazla sporcu ile katılmak" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Uluslararası Belek Kano Sprint Yarışları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement