Van'da 'Spor Van' projesi açıldı - Son Dakika
Spor

Van'da 'Spor Van' projesi açıldı

Van\'da \'Spor Van\' projesi açıldı

Van Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Spor Van' projesinin açılışı törenle yapıldı. Proje kapsamında çocuklara spor malzemeleri sağlanırken, okul bahçelerine voleybol ve basketbol sahaları yapıldı. Ayrıca, butik yüzme havuzları ve kapalı spor salonları inşa ediliyor.

27.09.2023 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valiliği tarafından hayata geçirilen, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonundaki "Spor Van Projesi"nin 2023-2024 döneminin açılışı yapıldı.

Van Atatürk Şehir Stadı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Halk oyunları ve sporcuların gösterileriyle devam eden programda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Spor Van Projesi'nin 2023-2024 eğitim, öğretim yılı açılış etkinliği için bir arada bulunduklarını söyledi.

Kentte spora büyük önem verdiklerini belirten Balcı, "Her çocuk ya bir spor dalı ile uğraşmalı ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olmalı. Bu amaç, doğrultusunda yola çıktık. Geçen yıl beden eğitimi öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz canla başla bu projeyi yürüttüler. Valilik ve belediye olarak bu projeyi kalpten destekledik. Çocuklarımızın akademik anlamdaki başarıları kadar bedensel, ruhsal ve zihinsel anlamda gelişmelerini önemsediğimiz için bu projeyi yürütüyoruz." diye konuştu.

Proje kapsamında yürütülen çalışmalara değinen Balcı, şunları kaydetti:

"Bir taraftan etkinlikler yaparken bir taraftan da çocuklara spor malzemeleri aldık. Geçen sene yaklaşık 20 milyon lira değerinde spor malzemesi aldık. Şimdi de çocuklara, okullara ve okul spor kulüplerine destek amacıyla yaklaşık 30 milyon değerinde spor malzemesi alıp dağıtacağız. Böylece bir yıl içinde yaklaşık 50 milyon lira tutarında spor malzemesini çocuklarımızla buluşturmuş olacağız. Bunun dışında Van ve ilçelerinde çocuklarımız için 13 butik yüzme havuzu, 21 butik kapalı spor salonu inşaatımız devam ediyor. Okul bahçelerine 240 voleybol, basketbol sahası yaptık, inşallah bunu da 300'e tamamlamış olacağız. Ayrıca 11 ilçemizde de voleybol, basketbol, tenis kortu ve halı sahadan oluşan spor tesisleri yaptık.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Van'da 'Spor Van' projesi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement