Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası" - Son Dakika
Spor

Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası"

Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası"

Marmaris'te düzenlenen şampiyonaya 75 ilden yaklaşık bin 700 sporcu katılıyor.

20.05.2014 12:16

Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası, Marmaris'te başladı.

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Marmaris Belediyesi Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya 75 ilden yaklaşık bin 700 sporcu katıldı. İlk gün maçlarının sabah saatlerinde başladığı şampiyonada, tekvandocuların erkekler ve bayanlar kategorilerinde ağırlıklarına göre 10 sıklette mücadele ettikleri belirtildi.

Sporcu ve ailelerinin tribünleri doldurduğu turnuvanın ilk günü heyecanlı ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Yıldız tekvandocular, birbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele etti.

Marmaris Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Kocabıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, böylesine büyük bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Aileleriyle birlikte yaklaşık 3 bin kişilik kafileyi Marmaris'te ağırladıklarını ifade eden Kocabıyık, bu tür şampiyonaların spor turizmi ve ilçenin tanıtımı açısından önemli olduğunu kaydetti.

Şampiyonanın aynı zamanda milli takım seçmeleri olma özelliğini taşıdığına da dikkati çeken Kocabıyık, "Dereceye giren tekvandocular, milli takım formasıyla Ağustos'ta Azerbaycan'da yapılacak Yıldızlar Dünya Tekvando Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak" dedi.

Şampiyona 25 Mayıs'ta sona erecek. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement