Zafer Yates'in! - Son Dakika
Spor

Zafer Yates'in!

Zafer Yates\'in!

Son dönemde dünyanın önde gelen yarışlarından biri haline gelmeye başlayan 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'da mutlu sona Adam Yates ulaştı!

05.05.2014 10:42

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda zafer Orica GreenEDGE takımından Büyük Britanyalı Adam Yates'in oldu. 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabına genel klasman lideri olarak başlayan Yates, Mark Cavendish'in kazandığı etaba rağmen, liderliğini koruyarak, organizasyonun kazananı oldu.

Yates, 30 saat 26 dakika 22 saniyelik süresiyle turun galibi olurken, genel klasman liderine verilen 'turkuaz mayo'nun da sahibi olarak organizasyonu tamamladı. Yates'i, Cofidis Solutions Credits ekibinden Rein Taaramae takip ederken, aynı takımdan Romain Hardy ise üçüncü oldu.

Organizasyonun son gününde gerçekleştirilen sekizinci ayağı İstanbul-İstanbul etabını ise Omega Pharma-Quick Step takımından Mark Cavendish kazandı. Büyük Britanyalı sporcu, 20 takımdan 137 sporcunun mücadele ettiği 121 kilometrelik etabı 2 saat 35 dakikalık derecesiyle ilk sırada tamamladı. İkinci sıra Cannondale takımından Elia Viviani olurken, üçüncü sıra Astana ekibinden Andrea Guardini'ye gitti.

50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Cavendish ayrıca en iyi sprinter sıralamasında ilk sıradaki yerini koruyarak, 'yeşil mayo'yu rakiplerine kaptırmazken, en iyi tırmanışçıya verilen 'kırmızı mayo' Unitedhealthcare Presented By Maxxis takımından Marc de Maar'da kaldı. Türkiye Güzellikleri primini ise Neri Sottoli'den Mattia Pozzo kazandı ve 'beyaz mayo'yu elde etti.

20 takımdan 160 sporcu yarıştığı 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda başarılı sporculara ödülleri ise İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Spor ve Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun da arasında olduğu protokol tarafından verildi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Zafer Yates'in! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement