Zico'ya Beşiktaş Kancası - Son Dakika
Spor

Zico'ya Beşiktaş Kancası

Zico\'ya Beşiktaş Kancası

Ralf Rangnick ile anlaşamayan Beşiktaş, Zico ile görüşmeye başladı.

22.05.2012 17:56  Güncelleme: 18:24

Lig TV'nin haberine göre Beşiktaş yönetimi ile Brezilyalı futbol efsanesinin avukatı, sözleşmenin şartları hakkında pazarlık yapıyor.

Irak Milli Takımı ile 2014 Dünya Kupası Asya Elemeleri'ne hazırlık kapsamında Antalya'da kampa giren Zico, kampın ikinci etabı kapsamında İstanbul'a geldi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda takımıyla birlikte idmana çıkan Zico, 2006-2008 yılları arasında Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı. 1 lig şampiyonluğu yaşayan Zico, sarı-lacivertli ekibi Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkarmıştı.

Zico adıyla bilinen Arthur Antunes Coimbra; 1978, 1982 ve 1986 Dünya Kupası finallerinde Brezilya Milli Takımı'nın formasını giydi. 88 kez Brezilya millî takımının formasını giyen Zico, 1982 Dünya Kupası'nda Brezilya'nın en golcü ismi oldu.

1991'de Brezilya'nın ilk spordan sorumlu ulusal sekreteri olan Zico'nun o dönem koyduğu "Zico kanunu" hâlen geçerli.

Fenerbahçe'nin kulüp tarihinde Avrupa kupalarındaki en başarılı teknik direktörü olan Zico, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında bir Türk takımına en fazla puan kazandıran, Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'yi çeyrek finale yükselten ilk teknik direktör.

15 Ağustos 2011'de Irak Futbol Federasyonu ile anlaşma imzalayan Zico, 19 Ağustos 2011'de de Katar'a karşı oynanan maç ile Irak Millî Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine başladı.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Spor Zico'ya Beşiktaş Kancası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement