Yapılan yeni bir araştırmaya göre, her ne kadar düşüş yaşıyor olsalar da, pazar payları gözle görülür bir şekilde düşmüş olsa da ve dünya çapındaki ünleri sarsılmış olsa da Sony ve Nokia, Asya bölgesinin hala en güçlü markaları olarak karşımıza çıktılar.
Nikkei BP Consulting, Asya üzerindeki sekiz ülkeden toplamda 60 farklı markayı, 2012 yılı için derleyeceği Brand Asia raporunda değerlendirdi. Firmaların marka güçleriyse dört farklı ana başlık altında değerlendirmeye alındı. ""Üstünlük", "Yenilikçilik", "Dost canlısı" ve "Uygun" yani elverişli olmak bu dört özelliği oluşturdu. Danışmanlık firması belirli bölgelerde bulunan binlerce tüketiciyle görüşmeler yaptı ve ellerinde bulunan 40 farklı firma hakkında sorular sordu.
Yapılan araştırmada sorulan sorularsa bambaşka konu başlıkları altında soruldu; hızlı tüketim araçları, ev elektroniği, finans, internetle alakalı ve direk olarak medya açısından binlerce farklı soru... Bu cevaplar ışığında en ilgi çekici birincilik Nokia'nın Endonezya, Hindistan ve Vietnam'da birinci, Tayland'da da ikinci seçilmesi oldu. Bu birincilik sorulardan da anlaşıldığı gibi sadece teknoloji sektöründe değildi; Coca - Cola, BMW ve Disney gibi markaların bile Nokia tarafından bertaraf edilmesi büyük şaşkınlık uyandırdı.
İşin bir de Sony boyutu var. Haberimizin ikinci sayfasında...
Son Dakika › Teknoloji › En İyilerde Nokia ve Sony Damgası! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.