Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yıl bitmeden zam geldi: İşte yeni fiyatlar! - Son Dakika
Teknoloji

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yıl bitmeden zam geldi: İşte yeni fiyatlar!

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yıl bitmeden zam geldi: İşte yeni fiyatlar!

2023 yılı bitmeden köprü ve otoyol geçiş ücretlerine devasa zam yapıldı. İşte yeni zamlı fiyatlarla birlikte köprü ve otoyol ücretleri!

25.10.2023 03:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dakika haberlerine göre, 25 Ekim 2023 tarihinden itibaren köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl için köprü ücretlerine zam yapılmayacağını söylemişti

Buna göre, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nden tek yönlü geçiş ücreti 8,5 TL'den 15 liraya çıkarıldı. Motosikletler için ücret 6 TL, binek araçlar için 15 TL olarak belirlendi. Ağır vasıtaların ödeyeceği ücret ise türüne göre 42 TL ile 110 TL arasında değişiyor.

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yıl bitmeden zam geldi: İşte yeni fiyatlar!

Osmangazi Köprüsü'nde otomobiller için geçiş ücreti 290 lira, minibüsler için ise 465 lira oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise otomobil sahiplerinden 35 lira, motosiklet sahiplerinden ise 25 lira alınacak.

Xbox Game Pass fiyatlarına yine zam mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sene başında yapmış olduğu açıklamada 2023 yılında otoyol ve köprülere zam yapılmayacağını belirtmişti. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü bugün yaptığı duyuru ile bu kararı değiştirdi.

2023 yılı boyunca otoyol ve köprü ücretlerinin artırılmaması kararını aldık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun. pic.twitter.com/9nAHwkmitR

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) January 9, 2023

Son güncellemelerle birlikte, köprü geçiş ücretleri geçen sene alınan kararla tek yönlü olarak ücretlendirilmekte, yani bir araç hem gidişte hem de dönüşte ayrı ayrı ücret ödemekte. Siz zamlar ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yıl bitmeden zam geldi: İşte yeni fiyatlar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement